ΑρχικήΕπικαιρότητα«Γιατί ένας σεσημασμένος αλλοδαπός κυκλοφορούσε ελεύθερος;» Η επιστολή των γονιών της Έμμας...

«Γιατί ένας σεσημασμένος αλλοδαπός κυκλοφορούσε ελεύθερος;» Η επιστολή των γονιών της Έμμας στον Πρωθυπουργό

Οι γονείς της φοιτήτριας που έχασε τη ζωή της στη Θεσσαλονίκη από ένα ασυνείδητο οδηγό και έγινε παράδειγμα προσφέροντας τα όργανά της, έστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό εκφράζοντας οδυνηρά ερωτήματα.

“Γιατί αυτός ενώ ήταν σεσημασμένος αλλοδαπός χωρίς άδεια παραμονής κυκλοφορούσε σε αυτή τη χώρα ελεύθερος; Γιατί ενώ είχε συλληφθεί είχε αφεθεί να συνεχίζει τη δράση του και δεν είχε απελαθεί; Γιατί ενώ το μάξιμουμ της ποινής που προβλέπει ο νόμος είναι περί τα 15 χρόνια θα εκτίσει μόνο το 1/3”.

Και καταλήγουν:

“Οι νόμοι δεν είναι σωστοί. Δεν προστατεύονται οι πολίτες αυτής της χώρας. Κινδυνεύουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή να χάσουμε τα παιδιά μας. Έχω και άλλο ένα παιδί που αυτή τη στιγμή τα φτερά του κοπήκανε. Αλλά αυτό το παιδί θέλω να ζήσει με ασφάλεια σ’ αυτή τη χώρα”.

Υπενθυμίζεται ότι στις 27/11, η νεαρή κοπέλα άφησε την τελευταία της πνοή στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, ενώ η οικογένειά της αποφάσισε να προχωρήσει σε δωρεά των οργάνων της.

Ο 26χρονος οδηγός του αυτοκινήτου έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος και κατηγορείται για επικίνδυνη οδήγηση που προκάλεσε τον θάνατο, σε βαθμό κακουργήματος, για οδήγηση χωρίς δίπλωμα και για εγκατάλειψη, ενώ η 19χρονη συνοδηγός αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Πατέρας 21χρονης: Όσο περισσότερα όργανα του παιδιού μου δοθούν, τόσο πιο χαρούμενο θα με κάνει

Ο τραγικός πατέρας είχε τονίσει για τη δωρεά οργάνων: «Mέσα από κάποιες συζητήσεις που είχαμε κάνει, είχαμε καταλάβει ότι ήταν μια απόφαση του παιδιού μας αυτό. Η εικόνα που έχουμε σχηματίσει και εγώ και η οικογένειά της και η μαμά της είναι ότι το παιδί μας θα ήθελε αυτό το πράγμα. Εφόσον το παιδί μας θα το ήθελε και δίνει μια ανακούφιση σε εμάς αυτή η επιλογή, αλλά και ζωή σε κάποιους άλλους, ήταν το λιγότερο που θα μπορούσε να γίνει».

Μάλιστα, ο πατέρας της Έμμας δήλωσε πως δύο είναι τα πράγματα που τον ανακουφίζουν:

«Το ένα είναι αυτό και το άλλο είναι η αγάπη που έχει εισπράξει το παιδί μου… Ένα καταπληκτικό παιδί, έτσι όπως σας το λέω, και δεν το λέω εγώ επειδή είμαι ο μπαμπάς του, όλος ο κόσμος το λέει. Όσο περισσότερα όργανα του παιδιού μου δοθούν, τόσο πιο χαρούμενο θα με κάνει».

 

Σε κοριτσάκι 10 ετών μεταμοσχεύθηκε ο ένας κερατοειδής της 21χρονης 

Σε κοριτσάκι 10 ετών, που έχασε την όρασή του σε ηλικία 2,5 ετών, μεταμοσχεύθηκε, σήμερα, ο ένας από τους κερατοειδείς της 21χρονης Έμμας.

Μετά την απόφαση της οικογένειάς της να δωρίσει τα όργανά της και αφού μεταμοσχεύθηκαν η καρδιά, το ήπαρ και οι νεφροί της, σήμερα μεταμοσχεύθηκε ο ένας κερατοειδής της, με επέμβαση που έγινε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, ενώ ο άλλος αξιολογείται στο Μεταμοσχευτικό Κέντρο του ΑΧΕΠΑ.

Ο διευθυντής της Β’ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής και του Μεταμοσχευτικού Κέντρου Κερατοειδούς του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, εμφανώς συγκινημένος, ανακοίνωσε στις 12:00 το μεσημέρι, ότι η μεταμόσχευση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία. «Πριν από λίγο τελείωσε η μεταμόσχευση του ενός κερατοειδούς που δώρισε η κοπέλα από την Κρήτη, η οποία έχασε τη ζωή της την περασμένη εβδομάδα. Λήπτης είναι ένα κορίτσι 10 χρονών από τη νότια Ελλάδα, που τραυματίστηκε σε ηλικία 2,5 ετών και από τότε έχει κάνει ήδη μια μεταμόσχευση, η οποία χάθηκε, έχει κάνει άλλες τρεις επεμβάσεις και ελπίζουμε σήμερα να είναι η τελευταία. Η μεταμόσχευση πήγε πολύ καλά. Ο άλλος κερατοειδής θα αξιοποιηθεί από το κέντρο του ΑΧΕΠΑ. Εμείς έχουμε άλλες τρεις μεταμοσχεύσεις προγραμματισμένες για την Πέμπτη, όλες από νέους δότες», ανέφερε ο κ. Ζιάκας, σημειώνοντας παράλληλα ότι όταν μια οικογένεια μέσα στο πένθος της αποφασίζει να δωρίσει τα όργανα που παιδιού της που χάθηκε, τότε ακολουθούν τα παράδειγμά της και άλλοι άνθρωποι.