ΑρχικήΕπικαιρότηταGoogle: Πόσο έχουν μειωθεί οι δραστηριότητες των Ελλήνων λόγω κορωνοϊού (πίνακες)

Google: Πόσο έχουν μειωθεί οι δραστηριότητες των Ελλήνων λόγω κορωνοϊού (πίνακες)

Μια έκθεση στην οποία αποτυπώνονται οι αλλαγές στις μετακινήσεις των πολιτών λόγω του περιορισμού άσκοπων μετακινήσεων εν μέσω κορωνοϊού, παρουσίασε η Google.

Όπως αναφέρεται, στόχος της έκθεσης είναι βοηθήσει τόσο τους πολίτες, όσο και τους υπαλλήλους στους τομείς δημόσιας υγείας, να κατανοήσουν την ανταπόκριση προς τις οδηγίες για τον περιορισμό των μετακινήσεων και των κοινωνικών επαφών.

Ο τεράστιος όγκος δεδομένων, που επεξεργάζεται καθημερινά η Google, έδωσε τη δυνατότητα στην εταιρεία να δημοσιοποιήσει έκθεση για 131 χώρες του κόσμου, με γραφήματα που συγκρίνουν την κίνηση στους δρόμους μεταξύ 16 Φεβρουαρίου και 29 Μαρτίου, καθώς και τον αριθμό επισκεπτών σε πάρκα, σταθμούς λεωφορείων και τρένων, σούπερ μάρκετ και χώρους εργασίας, αντιπαραβάλλοντάς τα με τα αντίστοιχα στοιχεία χρονικής περιόδου πέντε εβδομάδων από το 2019.

Στην Ελλάδα, οι επισκέψεις στα μαγαζιά και στους χώρους αναψυχής μειώθηκε κατά 80%, στα παντοπωλεία και φαρμακεία κατά 41% και στους υπαίθριους χώρους κατά 55%.

Μαγαζιά και χώρους αναψυχής  – Μείωση 80%

 

Παραπάνω φαίνονται οι τάσεις κινητικότητας για μέρη όπως εστιατόρια, καφετέριες, εμπορικά κέντρα, μουσεία, βιβλιοθήκες και κινηματογραφικές αίθουσες.

Παντοπωλεία και φαρμακεία – Μείωση 41%

 

Εδώ φαίνονται οι τάσεις κινητικότητας για χώρους όπως  παντοπωλεία, αγορές, αποθήκες τροφίμων, ειδικά καταστήματα τροφίμων και φαρμακεία.

Πάρκα – Μείωση 55%

Οι τάσεις κινητικότητας για μέρη όπως εθνικά πάρκα, δημόσιες παραλίες, μαρίνες, πάρκα σκύλων, πλατείες και δημόσιους κήπους.

Σταθμοί διέλευσης – Μείωση 76%

Τάσεις κινητικότητας για χώρους όπως οι δημόσιες συγκοινωνίες, σταθμοί μετρό, λεωφορείων και τρένων.

Χώροι εργασίας – Μείωση 53%

Στο παραπάνω γράφημα φαίνεται η μείωση των μετακινήσεων προς τους τόπους εργασίας.

Τόπος κατοικίας – Αύξηση 20%

Σε αυτό το γράφημα αποτυπώνεται η αύξηση των μετακινήσεων προς τον τόπο κατοικίας.