ΑρχικήΕπικαιρότηταΓραβάνης: «Ο κ. Ιωαννίδης σφάλλει, μας έλεγε για 10.000 θανάτους στις ΗΠΑ...

Γραβάνης: «Ο κ. Ιωαννίδης σφάλλει, μας έλεγε για 10.000 θανάτους στις ΗΠΑ και έχουμε ξεπεράσει τις 240.000»

Μιλώντας στην εκπομπή του Brainstorming του Action24, ο καθηγητής φαρμακολογίας Αχιλλέας Γραβάνης υποστήριξε ότι η άποψη του κ. Ιωαννίδη, ο οποίος τάσσεται κατά του lockdown, είναι εσφαλμένη, ενώ έδωσε δίκιο στον καθηγητή Γιώργο Παυλάκη.

Ερωτηθείς για το αν ο κόσμος θα πρέπει να πιστέψει τον κ. Ιωαννίδη που είναι κατά του lockdown ή να πιστέψει τον κ. Παυλάκη, που είναι υπέρ lockdown όπως και οι περισσότεροι επιστήμονες, ο κ. Γραβάνης απάντησε ότι:

«Η επιστήμη εκτός από τη γνώση έχει και την υπευθυνότητα, να έχεις τεκμηριωμένη άποψη και να την λες. Είμαι υπέρ της άποψης του κ. Παυλάκη. Ο κ. Παυλάκης είναι ένας από τους κορυφαίους ιολόγους επιστήμονες, που δούλεψε στα πρώτα χρόνια της λοίμωξης με τον ιό του AIDS. Έχει ζήσει όλα αυτά ζούμε εμείς σήμερα πριν 30 χρόνια. Έχει αισθητήρες επιστημονικούς, πολιτικούς και προσωπικούς πολύ ευαίσθητους και του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Όταν ο κ. Παυλάκης, που τυχαίνει να είναι και 35 χρόνια αγαπημένος φίλος και συνάδελφος, μιλά με τέτοια αγωνία του δίνω δίκιο.»

Συνεχίζοντας υποστήριξε ότι:

«Νομίζω ότι ο κ. Ιωαννίδης, ένας εξαιρετικός συνάδελφος, ένας σημαντικός άνθρωπος στον χώρο της επιστήμης, στο συγκεκριμένο θέμα σφάλλει. Έχω την εντύπωση ότι ξεκίνησε με μία εσφαλμένη υπόθεση εργασίας, την οποία υπηρετεί με πολλή θρησκευτική ευλάβεια, που δεν του χρειάζεται. Θα πρέπει να βάλει λίγο νερό στο κρασί του και να δει ότι αυτά που έλεγε πριν από λίγο καιρό, δεν ισχύουν. Μας έλεγε για 10.000 θανάτους στην Αμερική και έχουμε σήμερα ξεπεράσει τους 240.000 θανάτους. Η επιστήμη είναι κάτι που δεν είναι στατικό. Συνιστώ στον κ. Ιωαννίδη να ακούσει ανθρώπους κορυφαίους σαν τον κ. Παυλάκη.»