ΑρχικήΕπικαιρότηταΗ μεγαλύτερη επιχείρηση αντιγκράφιτι από τον Δήμο Αθηναίων: 3.300 τ.μ. στην Σταδίου,...

Η μεγαλύτερη επιχείρηση αντιγκράφιτι από τον Δήμο Αθηναίων: 3.300 τ.μ. στην Σταδίου, από Ομόνοια μέχρι Σύνταγμα

Μία από τις μεγαλύτερες αντιγκράφιτι δράσεις των τελευταίων δεκαετιών στην καρδιά της πόλης ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες από τον Δήμο Αθηναίων.

Σε όλο το μήκος της οδού Σταδίου, από την Ομόνοια μέχρι το Σύνταγμα, έγιναν οι απαραίτητες παρεμβάσεις, προκειμένου να σβηστούν τα αντιαισθητικά γκράφιτι και οι μουτζούρες που κάλυπταν εδώ και πολλά χρόνια επιφάνειες εμβαδού 3.300 τετραγωνικών μέτρων.

Πρόκειται για μια διαδικασία ιδιαίτερα επίπονη και χρονοβόρα , καθώς πάνω στις επιφάνειες υπήρχαν διπλά και τριπλά στρώματα μπογιάς πολυκαιρισμένα, ένας παράγοντας που σε συνδυασμό με την έντονη ηλιοφάνεια λειτουργεί επιβαρυντικά στην διαδικασία αφαίρεσης της μπογιάς.

Ωστόσο, τα ειδικά συνεργεία αξιοποιώντας τον σύγχρονο εξοπλισμό τους, κατάφεραν μέσα σε 20 ημέρες να καθαρίσουν 1.773 τ.μ. από ρολά 90 καταστημάτων, 727 τ.μ μαρμάρινων επιφανειών, 580 τ.μ μεταλλικών επιφανειών, 144 τ.μ από περίπτερα, 60 τ.μ γυάλινες επιφάνειες και 13 τ.μ τηλεφωνικών θαλάμων.

Οι εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Καθαριότητας έδωσαν έμφαση σε μαρμάρινες, μεταλλικές, γυάλινες επιφάνειες, ενώ μετά από συνεννόηση με τους καταστηματάρχες η δράση επεκτάθηκε και στα ρολά μαγαζιών, τα οποία ήταν καλυμμένα με αντιαισθητικά σχέδια για πολλά χρόνια. Οι εργασίες έγιναν αποκλειστικά νυχτερινές ώρες, έτσι ώστε τα συνεργεία να δουλεύουν χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στην κίνηση των πεζών αλλά και στη δραστηριότητα όσων καταστημάτων είναι ανοιχτά.

Για να εξαφανιστούν όλα τα γκράφιτι χρησιμοποιήθηκαν 700 λίτρα ειδικό διαλυτικό υγρό και 48.000 λίτρα νερού με πίεση, ενώ για την επιπλέον προστασία των καθαρών πλέον επιφανειών καταναλώθηκαν 220 λίτρα ειδικού υλικού προστασίας γκράφιτι.

Με την ολοκλήρωση της παρέμβασης, η ιστορική αυτή οδική αρτηρία της πόλης, που φιλοξενεί μερικά από τα σπουδαιότερα ιστορικά κτήρια της Αθήνας, αλλά και πολλά εμπορικά καταστήματα αποκτά ξανά την λάμψη της, όπως και άλλα σημεία τα οποία καθαρίστηκαν από τον Δήμο Αθηναίων το προηγούμενο διάστημα μεταξύ των οποίων η Πατησίων, το Πεδίον του Άρεως, το Πάρκο Ευαγγελισμού κ.α.

«Έχει μεγάλη σημασία για την Αθήνα να κάνουμε ότι δεν γινόταν. Να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι υπηρεσίες μας. Με επιχειρήσεις τέτοιας έκτασης αλλά κυρίως τέτοιας διάρκειας. Επαναλαμβανόμενες και στοχευμένες για να κάνουμε την καθημερινότητα καλύτερη. Αυτή είναι η πρόκληση» τονίζει σε δήλωση του ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.