ΑρχικήΕπικαιρότηταH Microsoft εξαγόρασε την ελληνική Softomotive

H Microsoft εξαγόρασε την ελληνική Softomotive

Η Μicrosoft εξαγόρασε την εταιρεία ελληνικών συμφερόντων Softomotive έναντι 100 εκατ. ευρώ, στην μεγαλύτερη εξαγορά ελληνικής εταιρείας τεχνολογίας που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», το σημαντικότερο στοιχείο της εξαγοράς είναι ότι ένας αμερικανικός κολοσσός όπως η Microsoft επέλεξε να επεκτείνει τον κλάδο του RPA μέσω της τεχνολογίας της Softomotive, ενώ δεν αποκλείεται το κέντρο έρευνας και ανάπτυξης του RPA της Microsoft να στεγαστεί στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι η Softomotive, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, ιδρύθηκε το 2005 από τον Μάριο Σταυρόπουλο και θεωρείται πρωτοπόρος στον τομέα της ρομποτικής αυτοματοποίησης διεργασιών (RPA – robotic process automation). Ο RPA, που συνιστά πλέον έναν από τους πιο περιζήτητους κλάδους στον τομέα της τεχνολογίας, αφορά λογισμικό που χρησιμοποιείται για να αυτοματοποιήσει διεργασίες που θα εκτελούσε κάποιος χρήστης / εργαζόμενος στον υπολογιστή.

Πρόκειται, δηλαδή, για επαναλαμβανόμενες εργασίες, τις οποίες οι χρήστες εκτελούν αφιερώνοντας πολύτιμο χρόνο, οι οποίες σε μεγάλες εταιρείες μπορεί να είναι εκατοντάδες.

Το προϊόν της εταιρείας έχει εφαρμογή στον τραπεζικό και στον ασφαλιστικό κλάδο, ενώ χρησιμοποιείται και από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υγείας.

Η εταιρεία ιδρύθηκε στην Αθήνα, ενώ το 2015 άνοιξε γραφεία στο Λονδίνο και έχει παρουσία σε Νέα Υόρκη, Ινδία και Νότια Κορέα.

Το Bloomberg σε σχετικό δημοσίευμά του, υπογραμμίζει ότι λόγω της ανοδικής πορείας της η Softomotive έχει φθάσει να ανταγωνίζεται πολλές startups και εταιρείες παραγωγής λογισμικού.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ