Η Τουρκία σχεδιάζει μεταφορά μεταναστών με κορωνοϊό στην Ελλάδα

8 mins read

Οι ελληνικές αρχές διαπιστώνουν συγκεντρώσεις μεταναστών στα δυτικά παράλια της Μικράς Ασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετανάστες έχουν μεταφερθεί από κέντρα διαμονής μεταναστών στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Όπως σημειώνει η «Καθημερινή», αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι πολλοί από αυτούς ήταν στο Παζαρκουλέ στον Έβρο και εκτιμάται ότι η Τουρκία έχει οργανωμένο σχέδιο να μεταφέρει μετανάστες με κορωνοϊό στην Ελλάδα και την Ευρώπη εν μέσω πανδημίας.

Οι κινήσεις των μεταναστών από το εσωτερικό προς τα παράλια της Μικράς Ασίας πραγματοποιούνται σε απόλυτη τάξη υπό τον συντονισμό της τουρκικής χωροφυλακής και της Αστυνομίας.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές αποδίδουν τις υπερπτήσεις σε Λέσβο, Χίο και Έβρο σε μία κίνηση να αποσπαστεί η προσοχή από τη συγκεκριμένη προσπάθεια. 

1.101 νεκροί, πάνω από 52.000 τα κρούσματα

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Τουρκία αυξήθηκε κατά 5.138 μέσα σε διάστημα 24 ωρών και άλλοι 95 άνθρωποι πέθαναν από την Covid-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 1.101, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά. Τα κρούσματα ανέρχονται στα 52.167.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του υπουργού στο Twitter, μέχρι σήμερα έχουν ιαθεί 2.965 άνθρωποι (οι 542 το τελευταίο 24ωρο) ενώ διενεργήθηκαν άλλα 33.170 διαγνωστικά τεστ.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα