ΑρχικήΕπικαιρότηταΗ μεγάλη έξοδος του Πάσχα- Αυξημένη η κίνηση στις εξόδους της Αττικής

Η μεγάλη έξοδος του Πάσχα- Αυξημένη η κίνηση στις εξόδους της Αττικής

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα με αποτέλεσμα να υπάρχει αρκετή κίνηση στους δρόμους του λεκανοπεδίου της Αττικής.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Τροχαίας Αττικής, αυτήν την ώρα τα οχήματα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες στη λεωφόρο Αθηνών από το Παλατάκι μέχρι τα διυλιστήρια Ασπροπύργου, καθώς και στη λεωφόρο Σχιστού προς Σκαραμαγκά. Επίσης, αρκετή κίνηση υπάρχει και στην Αττική Οδό, από Μαραθώνος έως Μεταμόρφωση και στην Περιφερειακή Υμηττού στο ρεύμα προς Ελευσίνα.

Παράλληλα, ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση των οχημάτων στο ρεύμα ανόδου του Κηφισού.

Καθυστερήσεις σημειώνονται και στα διόδια της Ελευσίνας, όπου λειτουργούν πάνω από 20 θυρίδες για την εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ αυξημένη είναι η κίνηση στο οδικό κομμάτι από τα διόδια έως την Κινέτα.

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στην Αθηνών-Λαμίας.

Η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ώρες.

Χωρίς κανένα πρόβλημα πραγματοποιείται έξοδος των εκδρομέων από την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας.

Πάνω από 84 χιλιάδες οχήματα έφυγαν από την Αττική σήμερα

Σύμφωνα με την Τροχαία, από τις 6 το πρωί σήμερα έως τις 6 το απόγευμα πέρασαν 49.300 αυτοκίνητα από την Αθηνών-Κορίνθου και 35.009 από την Αθηνών-Λαμίας, δηλαδή συνολικά 84.309 οχήματα. Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρσι είχαν φύγει προς Κόρινθο 45.547 οχήματα και 34.765 προς Λαμία.

Αύριο το πρωί αναμένεται να αναχωρήσει και το τελευταίο μεγάλο κύμα εκδρομέων από την Αττική προς την περιφέρεια.

Τα φορτηγά

Υπενθυμίζεται, ότι από τις 15:00 έως τις 22:00 σήμερα Μεγάλη Πέμπτη και από τις 06:00 έως τις 16:00 αύριο Μεγάλη Παρασκευή ισχύει για το ρεύμα εξόδου η απαγόρευση κίνησης των φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Κατά 30% αυξημένη η επιβατική κίνηση στα λιμάνια

Η φετινή έξοδος για το Πάσχα σηματοδοτείται από αύξηση 30% στην επιβατική κίνηση στα λιμάνια, σε σχέση με πέρυσι.

Από την περασμένη Παρασκευή, 26 Απριλίου, έως και τη Μεγάλη Τρίτη, 30 Απριλίου, 69.663 επιβάτες ταξίδεψαν από το λιμάνι του Πειραιά (μόνο από Τζελέπη).

Συγκριτικά με πέρυσι, ο αριθμός των δρομολογίων παρουσιάζει οριακή αύξηση. Για σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου, εκτιμάται ότι 25.574 επιβάτες θα αναχωρήσουν από το λιμάνι του Πειραιά σε 22 δρομολόγια, ενώ από το λιμάνι της Ραφήνας αναμένονται 10.870 αναχωρήσεις.

Από νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά επικρατεί αυξημένη κίνηση. Σύμφωνα με τα στοιχεία κρατήσεων, 25.574 επιβάτες έχουν προγραμματίσει το ταξίδι τους από το λιμάνι του Πειραιά για σήμερα, ενώ 10.870 επιβάτες θα αναχωρήσουν από τη Ραφήνα.

Στη Θεσσαλονίκη

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται, μέχρι στιγμής, η έξοδος των Θεσσαλονικέων για τις διακοπές του Πάσχα.

Μέχρι τις 6 το απόγευμα, τα διόδια των Μαλγάρων, στο ρεύμα εξόδου, είχαν περάσει 18.000 αυτοκίνητα και το ρεύμα εισόδου 11.000.

Οι αστυνομικοί της Τροχαίας βρίσκονται σε επιφυλακή για να διασφαλίσουν την ομαλή έξοδο και επιστροφή των εκδρομέων.