Η Πολωνία ξεκινά εμβολιασμούς παιδιών 12 έως 15 ετών

9 mins read

Η Πολωνία από τις 7 Ιουνίου θα προσφέρει εμβολιασμούς κατά της Covid-19 σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών, ενώ παράλληλα συμμετέχει  στο πρόγραμμα για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό, το οποίο πρόκειται να κάνει τα ταξίδια ευκολότερα, ανακοίνωσαν σήμερα υπουργοί.

Την Παρασκευή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη χορήγηση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech γι’ αυτή την ηλικιακή ομάδα καθώς ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) διαβεβαίωσε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό γι’ αυτή.

«Λόγω των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων και της σύστασης του Ιατρικού Συμβουλίου, πήραμε την απόφαση ότι από τις 7 Ιουνίου θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί παιδιών ηλικίας 12 έως 15 ετών. Πρόκειται για 2,5 εκατομμύρια μαθητές», δήλωσε σε συνέντευξη ο Μιχάλ Ντβόρτσικ, ο υπουργός που είναι αρμόδιος για την εμβολιαστική προσπάθεια της χώρας.

Ο υπουργός Υγείας Άνταμ Νιτζίλσκι ανακοίνωσε επίσης ότι από σήμερα η Πολωνία εντάσσεται στο πρόγραμμα της ΕΕ για ένα πιστοποιητικό Covid, το οποίο έχει στόχο να διευκολύνει τα ταξίδια μέσα στην Ένωση.

Η Πολωνία καθίσταται με αυτόν τον τρόπο μία από τις επτά πρώτες χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, το οποίο θα αρχίσει επισήμως την 1η Ιουλίου, δήλωσε ο πολωνός υπουργός.

«Η Πολωνία είναι μεταξύ των πρώτων χωρών που θα μπορέσουν να εκδώσουν αυτά τα πιστοποιητικά για να χρησιμοποιούνται από τους πολίτες τους από την 1η Ιουνίου», υπογράμμισε ο Νιτζίλσκι.

Facebook Comments