ΑρχικήΕπικαιρότηταΗ Sun αποκαλύπτει το εκπληκτικό ελληνικό νησί που αναδείχθηκε ως το οικονομικότερο...

Η Sun αποκαλύπτει το εκπληκτικό ελληνικό νησί που αναδείχθηκε ως το οικονομικότερο μέρος για διακοπές

Την ανέγγιχτη από τις ορδές τουριστών Κάλυμνο εκθειάζει σε δημοσίευμά της η Sun.

Αφορμή στάθηκε η σύγκριση οργανωμένων διακοπών του οργανισμού καταναλωτών «Which?», που ανέλυσε περισσότερες από 4.500 οργανωμένες διακοπές σε 15 ευρωπαϊκές χώρες για να βρει τις οικονομικότερες.

Το βρετανικό «Which?» συνέκρινε τις τιμές κατά την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου και ανακάλυψε τις φθηνότερες προσφορές για οργανωμένες διακοπές.

Σύμφωνα με το «Which?», η Κάλυμνος, που παλαιότερα είχε χαρακτηριστεί ως «το πετράδι του Αιγαίου», διαθέτει τα οικονομικότερα πακέτα. Στην Πόθια, οι διακοπές κοστίζουν 794 λίρες ανά άτομο την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, ενώ στο παραθαλάσσιο θέρετρο Μασούρι αγγίζουν τις 856 λίρες.

Όπως γράφει η Sun, παρόλο που το νησί παραμένει σχετικά ανέγγιχτο από ορδές παραθεριστών, υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνετε, συμπεριλαμβανομένων 15 παραλιών για να διαλέξετε. Το βρετανικό μέσο ξεχωρίζει την παραλία Μυρτιές με τα βότσαλά της, αλλά και το αμμώδες Καντούνι. Οι ταξιδιώτες μπορούν να απολαύσουν τις βουτιές τους στην παραλία Εμπορειός, στον Πλατύ Γιαλό, στον Μελιτσάχα και στην Ακτή.

Η Sun προτείνει το μουσείο Sea World Museum, που βρίσκεται στο χωριό Βλυχάδια και διαθέτει μια ιδιωτική συλλογή θαλάσσιων αναμνηστικών, όπως κοχύλια, σφουγγάρια και κοράλλια.

Άλλα μουσεία που μπορείτε να επισκεφθείτε είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Λαογραφικό Μουσείο και το Ναυτικό Μουσείο.

Υπάρχει επίσης το Κάστρο της Χρυσοχεριάς, η εκκλησία του Χριστού και το σπήλαιο Κεφάλα.

Η Κάλυμνος είναι επίσης γνωστός αναρριχητικός προορισμός χάρη στα βουνά της, με ένα διεθνές φεστιβάλ αναρρίχησης να διοργανώνεται κάθε φθινόπωρο.

Η Sun ενημερώνει τους αναγνώστες της ότι υπάρχουν απευθείας πτήσεις μεταξύ Αθήνας και Καλύμνου, ενώ, εναλλακτικά, οι Βρετανοί ταξιδιώτες μπορούν να πετάξουν στην Κω πριν πάρουν το πλοίο για το νησί.

Στη δεύτερη θέση πίσω από την Κάλυμνο βρίσκεται η Θάσος, με 862 λίρες ανά άτομο, και η Λευκάδα, με 935 λίρες ανά άτομο.

Στην τρίτη η Λευκάδα με 935 λίρες (1.092 ευρώ) ανά άτομο.

Η Costa Brava στην Ισπανία κατέλαβε την τέταρτη θέση με 952 λίρες (112 ευρώ) .

Η Βαρκελώνη στην πέμπτη θέση κοστίζει μόλις 839 λίρες (980 ευρώ) το άτομο.

Η βενετσιάνικη Ριβιέρα (Lido di Jesolo) ήταν το φθηνότερο σημείο στην Ιταλία, με 965 λίρες (1127 ευρώ) ανά άτομο και βρίσκεται στην έκτη θέση.

Η Σκόπελος (που έγινε διάσημη από το Mamma Mia), στην έβδομη θέση.

Η Costa de Luz στην Ισπανία, στην όγδοη.

Η Καμπανία στην Ιταλία στην ένατη.

Η Μάλτα στην δέκατη.

Οι τέσσερις τελευταίες θέσεις δεν ξεπερνούν τις 1000 λίρες (1168 ευρώ) ανά άτομο.