ΑρχικήΕπικαιρότηταΗ βίλα του Κωνσταντίνου στο Πόρτο Χέλι με τα 12 δωμάτια και...

Η βίλα του Κωνσταντίνου στο Πόρτο Χέλι με τα 12 δωμάτια και την ιδιωτική παραλία που πουλήθηκε πέρσι (photos)

Στο Πόρτο Χέλι και συγκεκριμένα στον Άγιο Αιμιλιανό, είναι χτισμένο το υπερπολυτελές «παλάτι» που για πολλά χρόνια ανήκε στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο. Πρόκειται για μία βίλα, με ιδιωτική παραλία, τεραστίων διαστάσεων πισίνα, 12 υπνοδωμάτια και έναν κήπο αριστούργημα. Κτήριο, που δύσκολα περνά απαρατήρητο, στους επισκέπτες της ριβιέρας.

Για αρκετά χρόνια η βίλα στο Πόρτο Χέλι φιλοξενούσε την οικογένεια του τέως βασιλιά, την βασιλική «αφρόκρεμα» της Ευρώπης και άλλες μεγάλες προσωπικότητες της διεθνούς τζετ σετ. Ιδιαίτερα τα καλοκαίρια, το Πόρτο Χέλι και η βίλα με τα πλακάκια απ’ ευθείας από το Μαρόκο έσφυζε από ζωή, με τα εγγόνια του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ να απολαμβάνουν την ηρεμία της πριβέ παραλίας με φίλους τους και τον τέως βασιλιά να ρεμβάζει το Αιγαίο.

Τα προβλήματα υγείας του Κωνσταντίνου, ωστόσο, και οι τακτικές επισκέψεις στους γιατρούς, ανάγκασαν τον τέως βασιλιά να βάλει πωλητήριο στον «παράδεισό» του το 2022, ώστε να μετακομίσει σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας.

Οι ενδιαφερόμενοι πολλοί. Άλλωστε το Πόρτο Χέλι βρίθει από βίλες celebrities και επιχειρηματιών. «Τυχερός» στάθηκε ένας Βούλγαρος επιχειρηματίας, που δραστηριοποιείται στον χώρο των τηλεπικοινωνιών. Η τιμή πώλησης της υπερπολυτελούς κατοικίας, φέρεται να άγγιξε το ποσό των 10 εκατ. ευρώ, με τον τέως να βγαίνει κερδισμένος, καθώς την είχε αγοράσει περίπου 5 εκατ. λιγότερο.

Οι αραβικές επιρροές της βίλας

Η βίλα των 12 δωματίων είναι πλούσια σε αραβικά στοιχεία, καθώς ο Λιβανέζος επιχειρηματίας, στην οποία ανήκε πριν την αγοράσει ο Κωνσταντίνος, είχε επενδύσει σε υλικά από το Μαρόκο, όπως τα χειροποίητα πλακάκια που κοσμούν χώρους του σπιτιού.

Εντυπωσιακός είναι και ο εξωτερικός χώρος, όπου δεσπόζει η πισίνα 30 μέτρων μπροστά από το σπίτι.

Αξιοι αναφοράς είναι οι γείτονες που είχε ο τέως πριν την πουλήσει. Η βίλα συνορεύει από τη μία πλευρά με εκείνη του χρηματιστή Νίκου Δεβλέτογλου και από την άλλη με τη βίλα της οικογένειας Παπαθάνου.

Πηγή φωτογραφιών: Πρώτο Θέμα