ΑρχικήΕπικαιρότηταΚακοκαιρία «Daniel»: Ένας νεκρός - Απαγόρευση κυκλοφορίας στον Βόλο-Μήνυμα 112 σε Τρίκαλα,...

Κακοκαιρία «Daniel»: Ένας νεκρός – Απαγόρευση κυκλοφορίας στον Βόλο-Μήνυμα 112 σε Τρίκαλα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Εύβοια

Θύμα της πρωτοφανούς κακοκαιρίας, που σαρώνει τον Βόλο και τη Μαγνησία, έπεσε ηλικιωμένος κτηνοτρόφος, ο οποίος καταπλακώθηκε από τοίχο που υποχώρησε από την πίεση, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων του νερού, στην ευρύτερη περιοχή του Ανω Βόλου, την ώρα που προσπαθούσε μέσα στη θύελλα να φτάσει σε χώρο που είχε το κοπάδι με τα πρόβατά του.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, παρέλαβε τον άτυχο άνδρα, και διαπιστώθηκε ο θάνατός του από πολλαπλά τραύματα λόγω της καταπλάκωσης από τα χαλάσματα του τοίχου.

Μήνυμα του 112 στον Βόλο

Το 112 ήχησε στις 09:45 στους κατοίκους του Βόλου και της Μαγνησίας επισημαίνοντας τον αναγκαίο περιορισμό των μετακινήσεων, λόγω του φαινομένου της κακοκαιρίας «Daniel» που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Κλειστές είναι σήμερα οι δημόσιες και οι δημοτικές Υπηρεσίες στον Βόλο και τη Μαγνησία λόγω της κατάστασης που επικρατεί από την σφοδρή κακοκαιρία και τα πλημμυρικά φαινόμενα. Για τον λόγο αυτό οι εργαζόμενοι δεν μετέβησαν στις δουλειές τους.

Το πρόβλημα επιτείνεται στην πόλη του Βόλου, κυρίως στο κέντρο, όπου από την συνεχόμενη καταιγίδα έχουν πλημμυρίσει όλοι οι δρόμοι και έχουν ακινητοποιηθεί εκατοντάδες αυτοκίνητα στις λεωφόρους Λαμπράκη, Δημητριάδος, Ιάσονος, Αργοναυτών, Λαρίσης και Αθηνών και οι κάθετοι δρόμοι κατεβάζουν από τα ορεινά, λόγω τεράστιες ποσότητες βρόχινου νερού που δεν μπορεί να απορροφήσει το δίκτυο αποχέτευσης.

 

 

Μεγάλα προβλήματα έχουν ήδη καταγραφεί στον δρόμο Βόλου-Αγριάς όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο ύψος της Παιδόπολης αφού ο παρακείμενος χείμαρρος έχει πλημμυρίσει και έχουν μεταφερθεί τόνοι χωμάτων και φερτών υλών, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η επικοινωνία με το παραλιακό Πήλιο και τα χωριά του Νοτίου Πηλίου να είναι αποκλεισμένα.

Στη Μηλίνα, στο νότιο Πήλιο, έχει πλημμυρίσει το παραθαλάσσιο θέρετρο σε όλη την έκτασή του και παράλληλα σημειώνονται προβλήματα ηλεκτροδότησης στην περιοχή.

Προβλήματα αντιμετωπίζει και η Σκιάθος όπου λόγω της καταιγίδας έχουν πλημμυρίσει περιοχές και έχει κλείσει ο δρόμος Σκιάθου – Κουκουναριών.

 

 

Aνησυχία για τον Κραυσίδωνα

Η μεγαλύτερη ανησυχία όμως των Αρχών είναι ο χείμαρρος Κραυσίδωνας που συγκεντρώνει νερά από το Πήλιο, διασχίζει συνοικίες του Βόλου και της Νέας Ιωνίας και καταλήγει στα δυτικά του λιμανιού, αφού από τα ξημερώματα το ύψος του νερού βρίσκεται σε οριακά επίπεδα, δηλαδή πάνω από 3 μέτρα και κινδυνεύουν πολλές συνοικίες που ήδη βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση, όπως γύρω από την Οινοπνευματική και τους Αγίους Αναργύρους.

«Είμαι 11 χρόνια εδώ και δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα. Νερό από όλα τα ποτάμια έχουν μπει στους δρόμους. Σε λίγη ώρα θα ξεχειλίσει ο Κραυσίδωνας και θα πλημμυρίσει η πόλη. Μείνετε στα σπίτια σας να μη θρηνήσουμε θύματα. Θα μπει το νερό στην πόλη. Σε λίγο θα πέσουν και οι γέφυρες. Μείνετε σπίτια σας, σας παρακαλώ» ήταν το μήνυμα του δημάρχου της πόλης, Αχιλλέα Μπέου από τον Κραυσίδωνα όπου βρέθηκε.

 

 

Κακοκαιρία «Daniel»: Προβλήματα σε αρκετές περιοχές

Την ίδια ώρα, στην Ηλεία επλήγησαν καλλιέργειες από χαλάζι, ενώ ισχυρό μπουρίνι σάρωσε την Κέρκυρα με αποτέλεσμα την διακοπή ηλεκτροδότησης στο αεροδρόμιο του νησιού. Τα πρώτα μηνύματα από το 112 για επικίνδυνα φαινόμενα ήχησαν σε Πιερία, Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια και Φθιώτιδα.

 

 

Μήνυμα 112 και στη Θεσσαλονίκη

Μήνυμα από το 112 έλαβαν και οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης. «Το φαινόμενο της κακοκαιρίας είναι σε εξέλιξη. Περιορίστε δραστικά τις μετακινήσεις σας. Διευκολύνετε το έργο των Αρχών».

 

 

 

Ζημιές από την κακοκαιρία στη Λάρισα -Μήνυμα από το «112»

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ισχυροί άνεμοι σάρωσαν τον δήμο Αγίας και τα παράλια της Λάρισας. Σημειώθηκε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε πολλά χωριά του δήμου Αγιάς.

Την ίδια ώρα, ακινητοποίηση οχημάτων σημειώθηκε σήμερα, το πρωί της Τρίτης στην οδό Καρδίτσης προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας λόγω της έντονης βροχόπτωσης. Επίσης, σύμφωνα με το onlarissa.gr καταγράφηκε πτώση δέντρου στη Φιλιππούπολη, ένα σημείο στην περιφερειακή Τρικάλων έχει πλημμυρίσει, ενώ υπήρξε πτώση σοφάδων από οικοδομή στην συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου.

Συνεργεία του δήμου βρίσκονται καθοδόν στα σημεία όπως και η πυροσβεστική εκεί όπου χρειάζεται η συμβολή της.

Παράλληλα κατά τις 9:30 στάλθηκε μήνυμα 112, στους κατοίκους της Λάρισας, για να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

 

Μήνυμα του «112» στα Τρίκαλα

Εντονη είναι η κακοκαιρία «Daniel» που πλήττει την χώρα μας από χθες (4/9).

Το «112» έστειλε ειδοποίηση στους κατοίκους των Τρικάλων να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που σημειώνονται στην περιοχή, όπως αναφέρουν πληροφορίες του trikalanews.gr.

«Το φαινόμενο της κακοκαιρίας είναι σε εξέλιξη. Περιορίστε δραστικά τις μετακινήσεις σας. Διευκολύνεται το έργο των Αρχών» αναφέρει το νέο μήνυμα του 112, που έλαβαν λίγο μετά τις 9.30 το πρωί της Τρίτης οι κάτοικοι του νομού Τρικάλων.