Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Πώς θα κινηθεί ο χιονιάς τις επόμενες μέρες

101 mins read

Ιδιαίτερα δύσκολη ημέρα αναμένεται να είναι η Δευτέρα για αρκετές περιοχές της χώρας, λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» που έχει προκαλέσει έντονα φαινόμενα από το πρωί της Κυριακής.

Λίγο μετά τις 7.30 το πρωί της Δευτέρας εστάλη στους κατοίκους της Αττικής μήνυμα από το 112. Το μήνυμα αναφέρει: «Μήνυμα για επικίνδυνες χιονοπτώσεις στην Αττική ως τις μεσημβρινές ώρες. Περιορίστε δραστικά τις μετακινήσεις και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».

Σύμφωνα με την τελευταία επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία έχουν ως εξής:

Χιονοπτώσεις

1) Τη Δευτέρα (06/02/2023) χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές θα σημειωθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τη Θράκη (τις πρωινές ώρες), τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των Κυκλάδων και της Κρήτης και από αργά το βράδυ στην ανατολική Μαγνησία.

Ειδικά για την Αττική χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, οι οποίες μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές.

2) Την Τρίτη (07/02/2023) οι χιονοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν στην ανατολική Ελλάδα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα (προσήνεμες περιοχές) καθώς επίσης και στις Κυκλάδες και την Κρήτη, με μικρότερη όμως ένταση.

Παγετός

Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ολικός (καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

Θυελλώδεις Άνεμοι

Βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο και από την Τρίτη (07/02/2023), σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Άνοιξε η Εθνική – Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει

Αποκαταστάθηκε λίγο πριν τις 9.30 το πρωί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη μέχρι και το ύψος των Οινοφύτων.

Στη Λεωφόρο Πάρνηθας έχει διακοπεί η κυκλοφορία από το ύψος του Τελεφερίκ στο ρεύμα προς Πάρνηθα αλλά και στη Λεωφόρο Φυλής από το ύψος της οδού Θρασυβούλου, στο ρεύμα προς Χασιά, ενώ στην επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου στο ύψος της περιοχής Λούμπα προς Αλεποχώρι η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Σε ισχύ βρίσκεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων άνω των 3.5 τόνων.

Κλειστοί δρόμοι

  • Λ. Πάρνηθος (από Υψος τελεφερίκ προς Πάρνηθα) \
  • Λ .Διονύσου (ύψος 414)
  • ΕΟ Τατοΐου – Αγίου Μερκουριου (Από ύψος Βαρυμπόμπης (βασιλικά) προς Άγιο Μερκούριο)
  • ΕΟ Μαλακασας – Αγίου Μερκουριου (Υψος Αφιδνών προς Άγιο Μερκούριο)
  • Παπάγου (Από Ανατολής προς Υμηττό)
  • Εθνικ. Αντιστάσεως, Καισαριανή (Από Κατεχάκη προς Υμηττό)
  • ΠΕΟ Ελευσίνας – Θηβών (Από 5km έως στα όρια Ν. Αττικής με Βοιωτίας)
  • Λ. Φυλής (Ύψος Θρασυβούλου προς Χασιά)

Νωρίτερα, στην Αττική Οδό, έκλεισε το τμήμα από Κηφισίας έως Μαραθώνος στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο, ωστόσο λίγο πριν τις 9.00 η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε.

 

 

Επίσης υπήρξε διακοπή της κυκλοφορίας στη Λ. Κατεχάκη. Λίγο μετά τις 8.00 το πρωί η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε.

Διακοπή κυκλοφορίας του Μετρό από και προς Αεροδρόμιο – Πώς θα εκτελεστούν τα δρομολόγια λεωφορείων

Διακόπηκε η κυκλοφορία των συρμών του Μετρό στο τμήμα προς και από το Αεροδρόμιο, έπειτα από σχετική ενημέρωση από τον ΟΣΕ λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ, οι επιβάτες του Μετρό με κατεύθυνση το αεροδρόμιο, μετεπιβιβάζονται στον σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας» στον Προαστιακό σιδηρόδρομο.

Επίσης, με γνώμονα την ασφάλεια του επιβατικού κοινού, ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε ότι σήμερα τα δρομολόγια στις λεωφορειακές γραμμές θα ξεκινήσουν να εκτελούνται σταδιακά μετά τις 6.30 το πρωί εκτός από τις παρακάτω γραμμές των όποιων η έναρξη θα καθυστερήσει λόγω των καιρικών φαινομένων  και του παγετού που σημειώνεται σε ορισμένες περιοχές.

Λεωφορειακές Γραμμές:

301-301Β, 304-305, 306, 307, 308, 314, 319, 324, 326, 535, 535Α , 861, 861Β, 749, 723, 537, 862, 712, 709, 805, 036, 235, 203, 214,242, 204, 250, 301,301Β, 302, 402, 211, 410, 409. 411, 416, 421,, 444, 446,608, 220-221, 651,653, Α5, Β5, Ε14, Α7, Χ97, 450-451, 460-461, 405, 024, 420, 421, 444, 057, 700, 054, 719, 720, 604, 605, 730, 732, 501, 527, 541, 560, 747, 748, 755, 821, 822, 823, 706, Α7, Α8, Α11, Β11, 701, 704, 705, 731, 602, 642.

Υπενθυμίζεται πως σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των λεωφορείων και των τρόλεϊ σήμερα θα ισχύει ειδικό πρόγραμμα δρομολογίων. Το επιβατικό κοινό θα μπορεί να ενημερώνεται για το ημερήσιο ειδικό πρόγραμμα εκτέλεσης δρομολογίων για κάθε γραμμή από την εφαρμογή OASA Telemetics καθώς και από το πληροφοριακό κέντρο 11185.

Τι ισχύει για τηλεργασία, καταστήματα

Πρώτα απ’ όλα, με τηλεργασία θα εργαστούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για τηλεργασία και στον ιδιωτικό τομέα.

Για την περιφέρεια Αττικής ειδικότερα, ανακοινώθηκε ότι η έναρξη λειτουργίας των Δημοσίων υπηρεσιών για τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου ορίζεται στις 10 το πρωί, και ότι ραντεβού που είχαν προγραμματιστεί πριν τις 10 π.μ. δεν θα πραγματοποιηθούν.

Σε ενημέρωση αργά το απόγευμα της Κυριακής, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός απηύθυνε ισχυρή σύσταση να υπάρξει δυνατότητα στους εργαζόμενους των οποίων απαιτείται η φυσική παρουσία, να προσέλθουν στις εργασίες τους μετά τις δέκα το πρωί, καθώς τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας αναμένεται έξαρση των φαινομένων με ισχυρές χιονοπτώσεις, χαμηλές θερμοκρασίες και παγετό.

Επιπλέον, με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, κλειστά θα είναι τη Δευτέρα και την Τρίτη όλα τα δικαστήρια της Περιφέρειας Αττικής (Αθηνών- Πειραιώς), όπως επίσης και των Περιφερειακων Ενοτήτων Βοιωτίας (Θήβών- Λειβαδιάς), Εύβοιας (Χαλκίδας) της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.

Όσον αφορά στην Αττική, δεν θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα οι λαϊκές αγορές σε όλους τους Δήμους της Αττικής. Παράλληλα, αναβάλλονται οι αυριανές εξετάσεις των φοιτητών στα πανεπιστήμια της Αττικής, με απόφαση των πρυτανικών αρχών.

Χωρίς εμπορικά καταστήματα και delivery στη Βόρεια Αττική

Κλειστά θα είναι τα εμπορικά καταστήματα στα βόρεια, βορειοανατολικά και βορειοδυτικά του λεκανοπεδίου και συγκεκριμένα σε: Άγιο Στέφανο, Άνοιξη, Σταμάτα, Δροσιά, Κηφισιά, Εκάλη, Θρακομακεδόνες, Λυκόβρυση, Κεφαλάρι, Αγία Παρασκευή, Αχαρνές, Μαρούσι, Πεντέλη, Νέα Ερυθραία, Βαρυμπόμπη, Τατόι, Πεύκη, Ηράκλειο, Χολαργό, Ολυμπιακό Χωριό, Παπάγου, Φιλοθέη, Ψυχικό, Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Μεταμόρφωση, Νέα Ιωνία, Μελίσσια, Γέρακα, Παλλήνη, Σπάτα, Κορωπί και Μαρκόπουλο.

Παράλληλα, απαγορεύεται από ώρα 18.00 της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου 2023 η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier στις ίδιες περιοχές.

Αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση άμεσων και επειγουσών αναγκών του καταναλωτικού κοινού κατ’ εξαίρεση θα μπορούν να λειτουργούν μέχρι ώρα 18.00 της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου 2023: τα φαρμακεία, τα καταστήματα τροφίμων και supermarket, τα πρατήρια καυσίμων και τα καταστήματα πώλησης εργαλείων και αλυσίδων χιονιού για τα οχήματα.

Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία

  • Κλειστά θα είναι όλα τα σχολεία στην Αττική, με απόφαση του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη.
  • Δεν θα λειτουργήσουν επίσης οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί της Αττικής και του Πειραιά.
  • Δεν θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία στην Εύβοια και τη Φθιώτιδα τη Δευτέρα, ενδεχομένως και την Τρίτη.
  • Στην Αχαΐα, θα είναι κλειστά τα σχολεία στον δήμο Καλαβρύτων.
  • Στη Λέσβο, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία του δήμου Μυτιλήνης και του δήμου Δυτικής Λέσβου.
  • Στην Κρήτη, κλειστά θα είναι τα σχολεία στον Δήμο Καντάνου – Σελίνου Χανίων, καθώς επίσης και στον Δήμο Ανωγείων Ρεθύμνου.
  • Δεν θα ανοίξουν τα σχολεία στον Δήμο Εορδαίας, στην Πτολεμαΐδα.
  • Στις Πρέσπες, θα είναι κλειστά τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά ο παιδικός σταθμός θα λειτουργήσει κανονικά.
  • Μαγνησία/Βόλος: Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία όλων των βαθμίδων στους Δήμους Βόλου, Ζαγοράς-Μουρεσίου, Νοτίου Πηλίου και Αλμυρού.
  • Στον Δήμο Άργους Μυκηνών, κλειστές θα είναι οι εξής σχολικές μονάδες: Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Σκοτεινής, Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Λιμνών
    Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Λυρκείας, Μουσικό και Καλλιτεχνικό Σχολείο Προσύμνης.
  • Στο Ναύπλιο, τα σχολεία θα είναι κλειστά μόνο στην Τοπική Κοινότητα Αραχναίου.
  • Στην Καστοριά, τα σχολεία θα ανοίξουν αργότερα, συγκεκριμένα στις 09:15.

Σημειώνεται ότι τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά θα λειτουργήσουν με καθεστώς τηλεκπαίδευσης.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ έως την Πέμπτη

ΔΕΥΤΕΡΑ

Κατά περιόδους πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τη Θράκη (τις πρωινές ώρες), τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των Κυκλάδων και της Κρήτης και από αργά το βράδυ στην ανατολική Μαγνησία. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά καθώς και σε περιοχές -στα κεντρικά και βόρεια- με χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 5, στα ανατολικά 6 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει μεταβολή και θα κυμαίνεται σε κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Παγετός κατά τόπους ισχυρός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα βόρεια θα είναι τοπικά ολικός.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη Μακεδονία παροδικά αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο ή ασθενείς χιονοτπώσεις. Στη Θράκη χιονόνερο και κατά περιόδους χιονοπτώσεις οι οποίες τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Ανεμοι: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα θαλάσσια τμήματα τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -01 (μείον ένα) έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Ασθενείς τοπικές βροχές στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Στερεά και στα ορεινά – ημιορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις.

Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στη Θεσσαλία κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι και από αργά το βράδυ πυκνές χιονοπτώσεις στην ανατολική Μαγνησία. Στην ανατολική Στερεά και τις Σποράδες πυκνές κατά περιόδους χιονοπτώσεις. Στην ανατολική Πελοπόννησο παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά και ημιορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις.

Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ στρεφόμενοι από αργά το απόγευμα βαθμιαία σε βόρειους βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 01 έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά – ημιορεινά χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 7 με 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου χιονόνερο και κατά περιόδους τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8, τοπικά έως 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο ή κατά περιόδους πυκνές χιονοπτώσεις.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7, στα νότια τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 05 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο και κατά διαστήματα χιονοπτώσεις οι οποίες μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 01 έως 05 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λιγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες.

Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 6, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 04 βαθμούς Κελσίου.

ΤΡΙΤΗ

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, το Αιγαίο (εξαιρουμένων των Δωδεκανήσων) και πρόσκαιρα στη δυτική Πελοπόννησο και τα νότια νησιά του Ιονίου αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά αλλά και σε περιοχές στα κεντρικά και βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι χιονοπτώσεις στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια είναι πιθανό κατά διαστήμτα να είναι πυκνές.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα το πρωί 8 μποφόρ και στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ .

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα διατηρηθεί σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά για την εποχή. Η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 5 με 6 βαθμούς Κελσίου, στα ανατολικά ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο τους 6 με 8 βαθμούς, στα δυτικά και την υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 9 με 10 βαθμούς και μόνο στα Δωδεκάννησα θα φτάσει τους 11 με 12 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός και στα βορειοδυτικά και τα ορεινά τοπικά ολικός.

ΤΕΤΑΡΤΗ

Στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο (εξαιρουμένων των Δωδεκανήσων) νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά αλλά και σε περιοχές στα κεντρικά και βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο.

Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα διατηρηθεί σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά για την εποχή. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός και στα βορειοδυτικά και τα ορεινά τοπικά ολικός.

ΠΕΜΠΤΗ

Στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο (εξαιρουμένων των Δωδεκανήσων) νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά αλλά και σε περιοχές στα κεντρικά και βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο.

Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και πιθανώς στα νότια πελάγη τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί στα ανατολικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα βορειοδυτικά και τα ορεινά θα είναι τοπικά ισχυρός.

Μαρουσάκης: Πυκνές χιονοπτώσεις και εκτεταμένες χιονοστρώσεις τις επόμενες ώρες

Με ανάρτησή του στα social media, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης κάνει λόγο για «Πυκνές χιονοπτώσεις και εκτεταμένες χιονοστρώσεις τις επόμενες ώρες».
Συγκεκριμένα αναφέρει:
Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία που πήραμε πριν λίγο για το νομό Αττικής δείχνουν ότι θα κορυφωθεί αυτή η χιονοκαιρία μέσα στις επόμενες ώρες και μέχρι αύριο λίγο πριν το μεσημέρι.
Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε μεγάλα διαστήματα με πολύ πυκνές χιονοπτώσεις που σε συνδυασμό με τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες θα οδηγούν και σε αξιόλογες χιονοστρώσεις τοπικά μεγάλου πάχους.
Μεγάλη προσοχή από όλες και όλους!
Ακολουθούν χάρτες από το προγνωστικό μας σύστημα.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα