ΑρχικήΕπικαιρότηταΚαλλιακμάνης για τη βόμβα στα ΜΑΤ: «Τέτοια υλικά χρησιμοποιούσε η 17Ν»

Καλλιακμάνης για τη βόμβα στα ΜΑΤ: «Τέτοια υλικά χρησιμοποιούσε η 17Ν»

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στη βόμβα που εντοπίστηκε τη Δευτέρα κοντά στην έδρα των ΜΑΤ στο Γουδή ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης έκανε μία αποκάλυψη.

«Τα χρησιμοποιούσε η 17 Νοέμβρη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Συμπλήρωσε δε, ότι καθοριστικής σημασίας για την έρευνα των υποθέσεων ίσως αποδειχθεί η ψυχραιμία του πυροτεχνουργού του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) ο οποίος, όπως είπε «απενεργοποίησε τη βόμβα με τα χέρια».

«Η βόμβα είχε δύο πυροκροτητές που θα μπορούσε να απενεργοποιήσει τον έναν και να σκάσει ο άλλος. Το έκανε με κίνδυνο της ζωή του», συμπλήρωσε ο κ. Καλλιακμάνης. «Είναι μια συγκυρία περίεργη, ανησυχούν πολλοί στην ΕΛΑΣ. Είναι περίεργο ότι γνώριζαν ότι το καταγραφικό δεν λειτουργούσε» συμπλήρωσε ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής. Είναι πολύ ανησυχητικό ότι ίσως είναι το ξεκίνημα μιας ομάδας τρομοκρατών που αρχίζουν με αυτή την ενέργεια. Πάντα υπάρχει ο έμπειρος, πάντα υπάρχει κάποιος που δίνει τέτοιες οδηγίες και βρίσκει εκκολαπτόμενους τρομοκράτες και τους στρατολογεί».