ΑρχικήΕπικαιρότηταΚαλλιάνος για καιρό: Θερμή εισβολή από την Κυριακή - Θα ξεπεράσει τους...

Καλλιάνος για καιρό: Θερμή εισβολή από την Κυριακή – Θα ξεπεράσει τους 35°C η θερμοκρασία

Προ των πυλών φαίνεται ότι είναι το πρώτο κύμα ζέστης.

Οι μετεωρολόγοι, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, προβλέπουν θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τους 30 βαθμούς Κελσίου. Σε ανάρτησή του ο Γιάννης Καλλιάνος αναφέρει ότι «το Σάββατο, στα ηπειρωτικά, θα σημειωθούν θερμοκρασίες της τάξεως των 32-34°C και τοπικά 35°C στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές (Θεσσαλία, Κεντρική & Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος). Την Κυριακή όμως θα σημειωθούν και θερμοκρασίες που θα προσεγγίσουν ή και θα ξεπεράσουν τους 35-36°C, με τάση να σημειώσουν περαιτέρω άνοδο από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου και στη συνέχεια».

Όπως τονίζει, η θερμή εισβολή θα έχει σχετική διάρκεια, «η οποία όμως δεν έχει ξεκαθαρίσει».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου για τον καιρό

«Αμέσως μόλις μπει ο Ιούνιος θα “μυρίσει” καλοκαίρι.

Ενώ η εβδομάδα που διανύουμε θα αποδειχθεί άστατη ως προς τα καιρικά φαινόμενα, με το που θα μπει ο Ιούνιος φαίνεται ότι όλα θα αλλάξουν.

Αυτό σημαίνει ότι, ενώ μέχρι την Παρασκευή, κατά διαστήματα, θα εκδηλώνονται μεσημεριανές – απογευματινές μπόρες και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά – ημιορεινά ηπειρωτικά (και τοπικά και σε πεδινές περιοχές), από το Σάββατο 1 Ιουνίου και στη συνέχεια θα ξεκινήσει σιγά-σιγά να ανεβαίνει η θερμοκρασία, κάτι το οποίο θα γίνει περισσότερο αισθητό ειδικά από την Κυριακή 2 Ιουνίου.

Από την Κυριακή 2 Ιουνίου θα ανέβει σημαντικά η θερμοκρασία

Αν ασφαλώς διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, από την Κυριακή 2 Ιουνίου και έπειτα θα μας επισκεφθούν θερμές αέριες μάζες που θα ανεβάσουν τον υδράργυρο αρκετά υψηλότερα σε σχέση με τη μέση τιμή του.

Θα ξεπεράσει τους 35°C η θερμοκρασία

Το Σάββατο, στα ηπειρωτικά, θα σημειωθούν θερμοκρασίες της τάξεως των 32-34°C και τοπικά 35°C στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές (Θεσσαλία, Κεντρική & Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος). Την Κυριακή όμως θα σημειωθούν και θερμοκρασίες που θα προσεγγίσουν ή και θα ξεπεράσουν τους 35-36°C με τάση να σημειώσουν περαιτέρω άνοδο από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου και στη συνέχεια.

Είμαστε ακόμη μακριά (χρονικά) για να ξέρουμε πόσο θα διαρκέσει η ζέστη
Φαίνεται ότι η θερμή εισβολή που θα αρχίσει από την Κυριακή 2 Ιουνίου θα έχει μια σχετική διάρκεια, η οποία όμως δεν έχει ξεκαθαρίσει. Δεν έχει ξεκαθαρίσει και πόσο θα φτάσουν οι μέγιστες μέσα στην επόμενη εβδομάδα. όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν όσο πλησιάζουμε προς τα τέλη της προσεχούς εβδομάδας.

Ενδεικτικές μέγιστες θερμοκρασίες στην Αθήν

  • Τετάρτη 29/5: 29°C
  • Πέμπτη 30/5: 28°C
  • Παρασκευή 31/5: 28°C
  • Σάββατο 1/6: 30-31°C (με επιφύλαξη)
  • Κυριακή 2/6: 33-34°C (με επιφύλαξη)
  • Δευτέρα 3/6: 35-36°C (με μεγάλη επιφύλαξη)

Όπως μπορείτε να καταλάβετε, από την προσεχή Κυριακή 2 Ιουνίου θα εισέλθουμε σε καλοκαιρινές θερμοκρασίες και ασφαλώς η πρόβλεψη των θερμοκρασιών για μετά από 4-5 μέρες εμπεριέχουν ρίσκο, γι’ αυτό και έχω βάλει την ένδειξη «με επιφύλαξη» ή «με μεγάλη επιφύλαξη».

Θα τα δούμε όλα και τις επόμενες ημέρες! Την αγάπη μου σε όλες και όλους σας!».