Καλλιάνος για «Ιανό»: «Ίσως δούμε βάρκες να ανεβαίνουν στη στεριά»- Ποιες περιοχές θα πλήξει

15 mins read

Τη χώρα αναμένεται να σαρώσει η κακοκαιρία «Ιανός» που αναμένεται να χτυπήσει από το απόγευμα της Πέμπτης.
Ο κρατικός μηχανισμός εν όψει της κακοκαιρίας βρίσκεται σε συναγερμό καθώς οι προβλέψεις των μετεωρολόγων είναι δυσοίωνες, αφού -εφόσον επιβεβαιωθούν τα μοντέλα-, δεν αποκλείεται τοπικά να δούμε ακόμα και 200 τόνους βροχής ανά στρέμμα.
Το εν λόγω σπάνιο και πολύ επικίνδυνο φαινόμενο, το οποίο έχει όλα τα χαρακτηριστικά του κυκλώνα, θα φέρει θυελλώδεις ανέμους με τους μετεωρολόγους να κάνουν λόγο ακόμα και για 11 μποφόρ, τα οποία θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρές καταιγίδες.
Καλλιάνος: «Βάρκες θα ανεβαίνουν στη στεριά»
Ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος, σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια του περάσματος του «Ιανού», που θα διαρκέσει έως την Κυριακή, θα έχουμε βροχές, κατά τόπους πολύ ισχυρές καταιγίδες χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.
Η «εισβολή» του «Ιανού» στη χώρα μας θα γίνει αύριο, Πέμπτη, όπου στις περιοχές των Επτανήσων και της Δυτικής Ηπειρωτικής χώρας θα έχουμε πολύ έντονες βροχοπτώσεις. 
«Μην μας φανεί περίεργο να δούμε και βάρκες να ανεβαίνουν στη στεριά, μη μας φανεί περίεργο να δούμε δέντρα να ξεριζώνονται και φεύγουν πολλά μέτρα μακριά» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καλλιάνος θέλοντας να δώσει ένα παράδειγμα για το πόσο σφοδρή αναμένεται η κακοκαιρία.
Σημειώνεται ότι ούτε η Αττική θα αποφύγει τον «Ιανό», αφού σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου για περίπου 30 ώρες θα έχουμε «βίαια» φαινόμενα να χτυπούν την Αττική, με βροχές, μπόρες και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες.
Τέλος, ο μετεωρολόγος του MEGA έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για κάποιες περιοχές της χώρας, όπως Κεφαλλονιά, Λευκάδα, Ζάκυνθο, Ιθάκη, καθώς και τα Δυτικά της Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και τα παραλιακά τμήματα της Ηλείας, της Μεσσηνίας και την Αχαΐας, όπου σύμφωνα με τα λεγόμενά του θα βιώσουν κάτι που σπανίως βιώνουμε από αύριο το βράδυ έως το ξημέρωμα της Παρασκευής.
Με κόκκινη προειδοποίηση το έκτακτο της ΕΜΥ -Τι σημαίνει
O κόκκινος χρωματικός δείκτης στο έκτακτο της ΕΜΥ συνοδεύεται από την εξής προειδοποίηση:
«ΠΑΡΤΕ προληπτικά ΜΕΤΡΑ, να είστε σε επαγρύπνηση και να ενεργείτε σύμφωνα με τις συμβουλές των αρμόδιων αρχών. Ενημερωθείτε από τα δελτία καιρού και περιμένετε σημαντικές επιπτώσεις στις καθημερινές σας δραστηριότητες.»

 

Facebook Comments