ΑρχικήΕπικαιρότηταΚαλυμμένες όλες οι κλίνες ΜΕΘ στο «Παπανικολάου» με ανεμβολίαστους

Καλυμμένες όλες οι κλίνες ΜΕΘ στο «Παπανικολάου» με ανεμβολίαστους

Tην πρωτόγνωρη για μήνα Αύγουστο πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας περιέγραψε ο διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος, υπογραμμίζοντας ότι σήμερα όλοι οι ασθενείς στη ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι.

«Εδώ και 15 ημέρες, είπα ότι ξυπνάει ο εφιάλτης του τρίτου και τέταρτου κύματος. Η διασπορά του ιού είναι τεράστια και η πίεση στο ΕΣΥ είναι πολύ μεγάλη. Σήμερα όλες οι κλίνες ΜΕΘ στο Παπανικολάου είναι καλυμμένες. Τα περιστατικά με τη Δέλτα παρουσιάζουν πολύ γρήγορη επιδείνωση. Κανείς αυτή τη στιγμή στη ΜΕΘ δεν είναι εμβολιασμένος, είναι όλοι ανεμβολίαστοι», τόνισε ο κ. Καπραβέλος, μιλώντας στο Mega.

«Οι υγειονομικές ανάγκες είναι πολύ άσχημες, γιατί δεν μπήκαμε ακόμα στα δύσκολα. Πέρυσι αυτή την εποχή δεν είχαμε πίεση στο σύστημα υγείας. Πέρυσι δεν είχαμε το “όπλο” [του εμβολίου] στα χέρια μας και αυτό είναι το κρίμα», παρατήρησε απογοητευμένος από την απροθυμία-άρνηση μερίδας του πληθυσμού να εμβολιαστεί. «Ολες οι αναφορές, σε όλο τον κόσμο, συμπίπτουν με τις δικές μας παρατηρήσεις. Οι εμβολιασμένοι έρχονται με απλή συμπτωματολογία και τον δρόμο προς την Εντατική, κατά συντριπτική πλειοψηφία, πάνω από 95%, παίρνουν οι ανεμβολίαστοι», επανέλαβε ο κ. Καπραβέλος.

«Είναι μεσήλικες μεταξύ 50 και 65 ετών εκείνοι που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ. Οι υγειονομικές περιφέρειες δίνουν κλίνες από αυτές που προορίζονται για άλλα νοσήματα» διευκρίνισε.