«Καμπανάκι» Θωμαΐδη για τα λύματα στην Αττική: «Καμία μείωση στο ιικό φορτίο»

9 mins read

O καθηγητής αναλυτικής χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, κρούει «καμπανάκι» για τα νεότερα στοιχεία από τα λύματα της Αττική, καθώς, όπως σημείωσε, το ιικό φορτίο δεν παρουσιάζει καμία σημαντική μείωση, παραμένοντας στα ίδια υψηλά επίπεδα που βρίσκονταν και τον Ιανουάριο.
Ο κ. Θωμαΐδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι τα νεότερα στοιχεία από τα λύματα δεν δείχνουν καμία μείωση στο ιικό φορτίο. Τα στοιχεία αυτά, όπως εξήγησε ο καθηγητής αναλυτικής χημείας, προέκυψαν το βράδυ της Δευτέρας (1/3) και αφορούν μέχρι και την Κυριακή.
«Δυστυχώς το ιικό φορτίο της προηγούμενης εβδομάδας, ο μέσος όρος είναι ίδιος στατιστικά με την προηγούμενη, καμία μείωση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θωμαΐδης. 
Εξήγησε δε ότι η αύξηση που είχε ανακοινωθεί τέλη Ιανουαρίου και ήταν περί το 200% και ένα μήνα μετά η μείωση υπολογίζεται να είναι της τάξης του -20%, ποσοστό που δεν θεωρείται σημαντικό.
«Δεν φαίνεται καμία σημαντική μείωση του ιικού φορτίου όλο αυτό το διάστημα αυτό είναι το συμπέρασμα όλου αυτού του μήνα» σημείωσε ο καθηγητής αναλυτικής χημείας του ΕΚΠΑ.
Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Θωμαΐδη αν τα τεστ είναι αυξημένα και αποτυπώνουν ορθά την κατάσταση θα βλέπουμε αυξημένα κρούσματα και χρειάζεται οπωσδήποτε επανεξέταση του μείγματος των μέτρων διότι αυτή την εποχή είναι αυξημένη η μετάδοση καθώς διαχρονικά είναι και η περίοδος που παρατηρούμε αύξηση των ιώσεων.

Facebook Comments