Καταγγελία για εικονικούς εμβολιασμούς και στο νοσοκομείο Ικαρίας

16 mins read

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες σε όλη τη χώρα για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, καθώς αυξάνονται μέρα με τη μέρα.

Το περιστατικό στο Κέντρο Υγείας στον Παλαμά Καρδίτσας με τη διοικητική υπάλληλο που παραδέχθηκε πως χορηγούσε πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού – σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΔΕ, συνολικά είχε κάνει εικονικούς εμβολιασμούς σε 34 άτομα, συγγενείς και φίλους της – όπως όλα δείχνουν, δεν είναι το μόνο.

Τις τελευταίες ώρες καταγγελίες για περιστατικά έκδοσης “μαϊμού” πιστοποιητικών, όχι μόνο σε πολίτες που ήθελαν το πιστοποιητικό χωρίς να εμβολιαστούν, αλλά και σε υγειονομικούς για να γλιτώσουν την αναστολή εργασίας, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, αποκάλυψε πως έχει καταγγελία για εικονικό εμβολιασμό στην Ικαρία.

 

Από εργαζόμενο του Νοσοκομείου Ικαρίας έγινε πριν από λίγες ημέρες προφορική καταγγελία στον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου για εικονικό εμβολιασμό στην Ικαρία.

Η υπόθεση, με επώνυμη καταγγελία, προχώρησε στην ΠΟΕΔΗΝ με τον κ. Γιαννακό, μιλώντας στο Mega, να αναφέρει ότι πρόκειται για μια γιατρό και έναν επικουρικό νοσηλευτή και ότι αυτό το θέμα, αφορά το εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου Ικαρίας.

Αναμένονται οι κινήσεις της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου Υγείας για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ελέγχονται 4 τέσσερις υγειονομικοί Θεσσαλονίκη

Την ίδια στιγμή, τέσσερις υγειονομικοί του νοσοκομείου Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη φέρονται να ελέγχονται σε σχέση με τα πλαστά πιστοποιητικά από τον Παλαμά Καρδίτσας.

Το πόρισμα της ΕΔΕ αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, ενώ δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η μία από τις γυναίκες που ελέγχονται, είναι αδελφή της υγειονομικού που πρωταγωνίστησε στην υπόθεση του Παλαμά Καρδίτσας, ενώ οι άλλοι τρεις εργαζόμενοι είναι από το νοσηλευτικό προσωπικό.

Έρευνες και στην Καβάλα

Παράλληλα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, τα 10 πιστοποιητικά νόσησης που κατατέθηκαν από το προσωπικό του Νοσοκομείου Καβάλας τον τελευταίο μήνα ελέγχονται προκειμένου να μην υπάρξει καμία αμφισβήτηση.

Έρευνα για πλαστά πιστοποιητικά και από τη Βουλγαρία

Σύμφωνα με το Open Tv γίνονται έρευνες έπειτα από καταγγελίες στη Βόρεια Ελλάδα για πιστοποιητικά εμβολιασμού που έχουν εκδοθεί στη Βουλγαρία. Ελέγχονται επίσης μεμονωμένες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα παιδιάτρου με πιστοποιητικό νόσησης, οι συνάδελφοι της οποίας όμως δεν ενθυμούνται ποια περίοδο είχε νοσήσει και ήταν θετική στον κορωνοϊό.

 

Facebook Comments

Τελευταία Νέα