ΑρχικήΕπικαιρότηταΚατάληψη στο γραφείο της υφυπουργού Μεταφορών Χριστίνας Αλεξοπούλου από οδηγούς ταξί

Κατάληψη στο γραφείο της υφυπουργού Μεταφορών Χριστίνας Αλεξοπούλου από οδηγούς ταξί

Η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου συνομίλησε με την αντιπροσωπεία των οδηγών ταξί, η οποία δεν έμεινε ικανοποιημένη με αυτά που ειπώθηκαν, έτσι προχώρησαν σε κατάληψη του γραφείου της κα Αλεξοπούλου.

Μετ’ εμποδίων θα διεξαχθούν οι μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς αύριο, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ καθώς το ένα μετά το άλλο τα σωματεία εργαζομένων εξαγγέλλουν κινητοποιήσεις.

Από την πλευρά τους, οι οδηγοί ταξί έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο. Aυτή την ώρα, βρίσκονται έξω από το υπουργείο Μεταφορών 200 αυτοκινητιστές.

«Η κυβέρνηση έχει τις μεταφορές σε ύψιστη προτεραιότητα. Ακούμε τα αιτήματά σας, προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις και θα μιλήσουμε με τους αντιπροσώπους», είπε η υφυπουργός Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου, η οποία συναντήθηκε πριν από λίγο με τους οδηγούς ταξί.

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, μιλά για τους λόγους της απεργίας, στο βίντεο που ακολουθεί: «Η διαβίωση του ελεύθερου επαγγελματία καθίσταται αδύνατη».

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση η Ελληνική Αστυνομία θα λάβει μέτρα αποσυμφόρησης της κίνησης πραγματοποιώντας εκτροπές και διακοπές κυκλοφορίας, όπου είναι απαραίτητες, κατά το μήκος της διαδρομής.

Ειδικότερα, θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την οδό Σπύρου Πάτση, όπου θα συγκεντρωθούν τα ταξί, και στη συνέχεια διαδοχικές ρυθμίσεις κυκλοφορίας στο δρομολόγιο μέσω της Λεωφόρου Αθηνών, Πλατεία Καραϊσκάκη, Μάρνη, Πατησίων, Λεωφόρου Αλεξάνδρας καθώς και στη Λεωφόρο Μεσογείων, μέχρι το Υπουργείο Μεταφορών.

Η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους παραπάνω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση της κινητοποίησης. Σε περίπτωση εφαρμογής επιπλέον κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Πώς θα κινηθούν αύριο τα μέσα μεταφοράς στην απεργία της ΑΔΕΔΥ

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί η χώρα αύριο Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ, ΠΑΜΕ και εκατοντάδες σωματεία με αιχμή την τραγική επέτειο από το δυστύχημα των Τεμπών καθώς και διεκδικητικό πλαίσιο για αυξήσεις μισθών προκειμένου τα νοικοκυριά να ανταπεξέλθουν στην ακρίβεια.

Για 24 ώρες ακινητοποιούνται μετρό, τραμ και ηλεκτρικός καθώς τα σωματεία των εργαζομένων συμμετέχουν στην κινητοποίηση. την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 οι Γραμμές 1, 2, 3 του Μετρό και το Τραμ δεν θα λειτουργήσουν, λόγω απεργιακής κινητοποίησης σωματείων εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται από τις 10:00 π.μ. ή αργότερα (έξοδος οχημάτων από τα αμαξοστάσια στις 8:30 π.μ.), ενώ τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις αφετηρίες γύρω στις 20:00.

Παράλληλα, 24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με απόφαση σωματείων εργαζομένων (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, Σωματείο Εργαζομένων ΟΣΕ, Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ).

Οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν εξαγγείλει παράλληλα 48ωρη απεργία που ξεκινά από σήμερα Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024.

Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου λόγω απεργίας της ΠΕΝΕΝ.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας με ανακοίνωση που εξέδωσε καλεί τα μέλη της «να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την ερχόμενη Τετάρτη (28/2). «Κατά την διάρκεια της απεργίας θα εξυπηρετηθούν μόνον οι πτήσεις που προβλέπονται από το ισχύον νομικό πλαίσιο», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου αναμένεται να υπολειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες (εφορίες, πολεοδομίες, δήμοι, νομαρχίες, υπουργεία , ασφαλιστικά ταμεία) ενώ την συμμετοχή τους στην πανελλαδική απεργία ανακοίνωσαν σήμερα και οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΛΜΕ οι καθηγητές θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Απόφαση για συμμετοχή στην απεργία στις 28 Φεβρουαρίου πήρε και η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ).

Η ΟΤΟΕ σημειώνει ότι όσο δεν ενισχύονται οι κλαδικές ΣΣΕ και δεν αποκαθίστανται πλήρως τα συλλογικά δικαιώματα, ακόμα και οι αυξήσεις στον κατώτατο μισθό, δεν αρκούν και βέβαια αφορούν σε περιορισμένο κομμάτι των εργαζομένων.

Ακόμη στην απεργία θα συμμετάσχουν πολλά σωματεία γιατρών.

Η ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στις 11πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώ το ΠΑΜΕ στις 10.30 στα Προπύλαια με κεντρικό σύνθημα «Τα κέρδη τους η οι ζωές μας- Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί. Να αποδοθούν ευθύνες».

Με κεντρικό σύνθημα: «Οι ΖΩΕΣ μας πάνω από τα ΚΕΡΔΗ τους – Αυξήσεις μισθών για να ζούμε με αξιοπρέπεια» η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της σημειώνει «Ένα χρόνο μετά είμαστε και πάλι εδώ στους δρόμους, για να βροντοφωνάξουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ πως ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι και να ακυρώσουμε κάθε προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών.

Ένας νεοδιόριστος εκπαιδευτικός, που καλείται να ζήσει στα νησιά με ενοίκιο της τάξης των 350-500 ευρώ τον μήνα, αμείβεται με 734 ευρώ καθαρά τον μήνα. Ένας νοσηλευτής με 680 ευρώ καθαρά. Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες κατηγορίες των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Απαιτούμε ζωή με δικαιώματα, δουλειά με πραγματικές αυξήσεις κι όχι αυξήσεις – κοροϊδία του 1,5 ευρώ τη μέρα, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.»