ΑρχικήΕπικαιρότηταΚατάθεση Βουλκίδη στην προανακριτική- Σε ποια περίπτωση υπάρχει θέμα με την Εισαγγελία...

Κατάθεση Βουλκίδη στην προανακριτική- Σε ποια περίπτωση υπάρχει θέμα με την Εισαγγελία Διαφθοράς

Με την κατάθεση του διαφημιστή Εμμανουήλ Βουλκίδη ξεκίνησαν σήμερα μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων οι εργασίες του προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis.

Από  το πρωί καταθέτει ο κ. Βουλκίδης ο οποίος είχε επαγγελματικές σχέσεις με τον πρώην υπεύθυνο επικοινωνίας της Novartis, Φιλίστωρα Δεσταμπασίδη.

Στην  κατάθεση του στα μέλη της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βουλκίδης ανέφερε ότι  μέσα σε μια πενταετία έδωσε περίπου 400.000 ευρώ στον κ. Δεσταμπασίδη.

«Έχω δώσει περίπου 400.000€ μέσα σε πέντε έξι χρόνια. Μόνο στον Δεστεμπασίδη και σε κανέναν άλλο.

Η σχέση μου με την εταιρεία Novartis ξεκίνησε από το 1986. Το τελευταίο διάστημα συνεργαζόμουν με τον κ. Δεστεμπασίδη που ήταν υπεύθυνος επικοινωνίας του εταιρικού προφίλ της εταιρείας. Σύμβαση με την εταιρεία δεν είχα. Μου ανέθεταν κάθε φορά μία δουλειά . Όταν ανέλαβε ο κ. Δεστεμπασίδης μου είπε οτι για να μου αναθέτει δουλειές της εταιρείας θέλει προμήθεια. Στον μόνο άνθρωπο που έχω δώσει χρήματα είναι στον κ. Δεστεμπασίδη. Σε κανέναν άλλο δεν έχω δώσει χρήματα ποτέ. Κάποια στιγμή μάλιστα μου είχε ζητήσει να κάνω μια άλλη εταιρεία αλλά εγώ δεν δέχτηκα. Έχω και έγγραφα αυτής της προτάσεώς του. Και μάλιστα χειρόγραφα δικά του. Όταν κληθώ στον ανακριτή αυτά τα χειρόγραφα του Δεστεμπασιδη θα τα καταθέσω.

Τα χρήματα που έδινα στον κ. Δεστεμπασίδη έβγαιναν από τα κέρδη μου. Αυτά που με κατηγορούν είναι εξωφρενικά. Μέσα στη δικογραφία γίνεται μία αναφορά για διαφήμιση στο γήπεδο Βριλησσίων ότι τάχα δεν έκανα εκεί διαφήμιση. Δύο χρόνια υπήρχε εκεί διαφήμιση.»

Ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας Νίκος Μανιαδάκης έχει καταθέσει ότι ο κ. Δεστεμπασίδης είναι ένας από τους άλλους δύο προστατευόμενος μάρτυρες με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» κάτι που ο κ. Δεστεμπασιδης στην κατάθεση του στην προανακριτική αρνήθηκε. Ο κ. Βουλκίδης  τις ίδιες καταγγελίες κατά του κ. Δεστεμπασίδη για τα χρήματα που του είχε δώσει   είχε κάνει και κατά την κατάθεση του στην εισαγγελία Διαφθοράς τον περασμένο Μάιο.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βουλκίδης  φέρεται να είπε στα μέλη της προανακριτικής επιτροπής.

«Μου πρότεινε ο Δεσταμπασίδης σε καφέ στους Αμπελοκήπους να γίνω προστατευόμενος μάρτυρας παρουσία και αστυνομικού. 

Εγώ είπα ότι δεν έχω τίποτα εναντίον πολιτικών ή κανενός και μετά με κάλεσαν ως κατηγορούμενο (ύποπτο)».

Με βάση τα όσα έχει πει μέχρι τώρα ο κ. Βουλκίδης μέλη της προανακριτικής της Βουλής εκφράζουν έντονο προβληματισμό και  τονίζουν ότι αν αποδειχθεί ότι ο κ. Δεσταμπασίδης είναι ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες τότε υπάρχει θέμα  για την εισαγγελία Διαφθοράς καθώς θα αποδειχθεί ότι στήριξε την δικογραφία κατά των δέκα πολιτικών προσώπων σε καταθέσεις ατόμων στα οποία θα όφειλε να ασκήσει  διώξεις.

Διαψεύδει τον προστατευόμενο μάρτυρα

Ακόμη ο κ. Βουλκίδης διέψευσε τον προστατευόμενο μάρτυρα Μάξιμο Σαράφη ο οποίος στην κατάθεση του έλεγε ότι Μανιαδάκης και Φρουζής έδιναν χρήματα σε πολιτικούς.

Β.Κεγκέρογλου: Ο Μάξιμος Σαράφης λέει ότι δίνατε χρήματα στον κ. Φρουζή ή στον κ. Μανιαδάκη για να τα δώσει σε πολιτικούς

Εμμ.Βουλκίδης: Είναι αναληθές. Ποτέ δεν τους έδωσα χρήματα ούτε τους συνάντησα

Β.Κεγκέρογλου: Τα χρήματα αυτά είναι επί υπουργίας επτά πολιτικών. Σας είπε ποτέ ο Δεστεμπασίδης ότι έδωσε χρήματα στον Λοβέρδο;

Εμμ.Βουλκίδης: Όχι

Β.Κεγκέρογλου: Σας είπε ποτέ ο Δεστεμπασίδης οτι έδωσε χρήματα σε Λυκουρέντζο ή Σαλμά;

Εμμ.Βουλκίδης: Όχι

Β.Κεγκέρογλου: Σας είπε ποτέ ο Δεστεμπασίδης οτι έδωσε χρήματα σε Υπουργό; Εμμ.Βουλκίδης: Όχι

Β.Κεγκέρογλου: Πως γίνονταν οι καταβολές στον Δεστεμπασίδη;

Εμμ.Βουλκίδης: Του τα έδινα στο χέρι

Β.Κεγκέρογλου: Όταν πήγατε να καταθέσετε σας ρώτησαν οι Εισαγγελείς Διαφθοράς για όσα είχε πει ο Μάξιμος Σαράφης εναντίον σας;

Εμμ.Βουλκίδης: Τι να με ρωτήσουν; Εδώ δεν με άφηναν να μπω καλά μέσα. Σχεδόν στο διάδρομο με άφησαν να αφήσω το υπόμνημά μου.