Καυγάς part 2 για Βασιλακόπουλο και Βασιλείου: «Πάλι τα ίδια! Θέλετε να πω αυτό που θέλετε» (video)

17 mins read

Αντιπαράθεση μέρος 2ο για τον πνευμονολόγο Θεόδωρο Βασιλακόπουλο και τον Διευθυντή της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Πέλλας, Σωτήρη Βασιλείου και πάλι στο Mega, μια μέρα ακριβώς μετά το χθεσινό ντόρο που προκάλεσαν.

Να υπενθυμίσουμε ότι στην χθεσινή συζήτηση και πάλι για τους εμβολιασμούς αντάλλαξαν πολύ βαρύς χαρακτηρισμούς.

Νέα αντιπαράθεση

Ο κύριος Βασιλακόπουλος κατά την αρχική του τοποθέτηση τόνισε πως «Όλες οι επιστημονικές έρευνες ως τώρα δείχνουν ότι όποιος έχει νοσήσει κάνει ανοσολογική απάντηση. Αλλά αυτός που έχει εμβολιαστεί κάνει καλύτερη ανοσολογική απάντηση. Αν κάποιος νοσήσει και κάνει και μία δόση του εμβολίου, τότε η ανοσολογική κάλυψη που έχει είναι καλύτερη από τις δύο δόσεις του εμβολίου», ενώ συμπλήρωσε πως «Οι δύο μέθοδοι απόκτησης ανοσίας δεν αντικρούονται η μία την άλλη. Το πρόβλημα με τη φυσική νόσηση και την ανοσία είναι ότι πολλοί άνθρωποι θα νοσήσουν σοβαρά, θα κινδυνέψει η ζωή τους, θα ταλαιπωρηθούν. Δεν μπορούμε να αποκτήσουμε ανοσία και να αντιμετωπίσουμε την πανδημία με φυσική νόσηση»

Τον λόγο πήρε ο κύριος Βασιλείου όπου αρχικά συμφώνησε με τον πνευμονολόγο «οι άνθρωποι που είναι στις εντατικές είναι αυτοί που δεν εμβολιάστηκαν και εμείς προτείναμε να εμβολιαστούν. Δε διαφωνούμε καθόλου να εμβολιάζονται οι άνθρωποι αυτοί». 

Η αντιπαράθεση όμως ξεκίνησε όταν ο Σωτήρης Βασιλείου είπε «Ωστόσο, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, τόσο οι εμβολιασμένοι, όσο και οι ανεμβολίαστοι φέρουν το ίδιο ιικό φορτίο και μπορούν να μολύνουν με τον ίδιο ρυθμό. Έτσι, το αφήγημα της κυβέρνησης για προστασία της δημόσιας υγείας από τους ανεμβολίαστους εκπίπτει».

Από την πλευρά του, ο κ. Βασιλακόπουλος απάντησε: «Η μεγάλη πλειοψηφία των μελετών λέει ότι οι εμβολιασμένοι έχουν μικρότερο ιικό φορτίο και για πολύ λιγότερο χρονικό διάστημα. Μια εργασία λέει ότι κάποιοι εμβολιασμένοι μπορεί να έχει ίδιο ιικό φορτίο με ανεμβολίαστους. Όμως αν πάρετε όλες τις μελέτες υπάρχει τεράστια διαφορά ιικού φορτίου αλλά και χρόνου ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους».

«Κάποιοι εμβολιασμένοι θα βρεθούν στην εντατική, είναι γιατί υπάρχουν πολλοί ανεμβολίαστοι ανάμεσά μας» κατέληξε.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι τόνοι πήγαν να ανέβουν και πάλι, με τον κ. Βασιλείου να διαμαρτύρεται πως «νομίζω ότι αρχίζουμε τα ίδια πάλι» και συνέχισε λέγοντας «θα με ακούσετε; Θέλετε να πω αυτό που θέλετε;» ωστόσο με την άμεση παρέμβαση του παρουσιαστή του LIVE NEWS, Νίκου Ευαγγελάτου, η συζήτηση συνεχίστηκε σε ηπιότερους τόνους.


 

Facebook Comments

Τελευταία Νέα