Κεραμέως: Αδικαιολόγητη η απουσία μαθητών λόγω κρούσματος- Ποια μέτρα ισχύουν

14 mins read

Δεν θα δικαιολογείται η απουσία μαθητών από το σχολείο, σε περίπτωση που εντοπιστεί κρούσμα κορωνοϊού στο τμήμα τους, τόνισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. 

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι όσοι δεν συμμορφωθούν με τα μέτρα που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας για τα σχολεία, δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν το μάθημα- σε ό,τι αφορά τους μαθητές- ή αν πρόκειται για εκπαιδευτικούς θα μπαίνουν σε αναστολή.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Κεραμέως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι δεν θα δικαιολογούνται οι απουσίες μαθητών σε περίπτωση που οι γονείς τους δεν τους στείλουν στο σχολείο λόγω φόβου έπειτα από τον εντοπισμό κρούσματος στο τμήμα τους.

«Υπάρχει πρωτόκολλο, έχουμε βάλει πολύ αυστηρά τεστ», υπογράμμισε η υπουργός Παιδείας. Η κ. Κεραμέως υπεθύμισε ότι για την προσέλευση στα σχολεία απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Σε διαφορετική περίπτωση, για τους εκπαιδευτικούς είναι υποχρεωτικά δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα- με δική τους ευθύνη και κόστος- ενώ για τους μαθητές δύο self test την εβδομάδα, που θα παρέχονται δωρεάν.

Σε περίπτωση κρούσματος, ο συγκεκριμένος μαθητής θα μένει στο σπίτι και θα γίνονται αυξημένα τεστ στις επαφές του στο τμήμα, ανάλογα πόσο κοντινές ήταν.

Όσο για το αν προκύψει περίπτωση μαθητή που αρνείται να εμβολιαστεί και να εφαρμόσει τα όσα προβλέπονται τεστ κορωνοϊού, η κ. Κεραμέως απάντησε: «Δεν θα μπορεί να παρακολουθήσει το μάθημα»

Εξάλλου, τόνισε, αν υπάρξει εκπαιδευτικός που δεν θα είναι εμβολιασμένος και δεν θα κάνει τα προβλεπόμενα εργαστηριακά τεστ, θα τεθεί σε αναστολή. 

Τα σχολικά τμήματα, υπενθύμισε η υπουργός, θα κλείνουν σε περίπτωση που βρεθούν θετικοί το 50%+1 μαθητής. Επίσης, θα παραμείνουν σε ισχύ τα υπόλοιπα μέτρα που υπήρχαν και πέρυσι, σε ό,τι αφορά τις μάσκες και τα διαφορετικά διαλείμματα.

Όσο για τα πανεπιστήμια, η υπουργός υπενθύμισε ότι για να προσέλθει κάποιος- φοιτητής ή μέλος του εκπαιδευτικού προσωπικού- θα πρέπει να έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, ή να κάνει δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα, με δική του ευθύνη και κόστος. Ερωτηθείσα αν θα υπάρχει η δυνατότητα τηλεκπαίδευσης, η κ. Κεραμέως απάντησε αρνητικά.

Παρακολουθήστε εδώ:

 

Facebook Comments