Κεραμέως: «Δεν έχω καμία εισήγηση να μην ανοίξουν τα σχολεία»

13 mins read

Ανοικτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία άφησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η κα. Κεραμέως τόνισε ότι «δεν έχω καμία τέτοια εισήγηση να μην ανοίξουν τα σχολεία. Δεν έχω κανένα τέτοιο στοιχείο».

Η υπουργός έσπευσε να προσθέσει ότι η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι πορεύεται με πρώτο γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας.

«Θα περιμένουμε τις οδηγίες των ειδικών» είπε και τόνισε: «Ο στόχος μετά το Πάσχα είναι να επανέλθουμε σε μία σταδιακή κανονικότητα».

«Ακούμε τους ειδικούς, τους λοιμωξιολόγους που είναι αισιόδοξοι αλλά τίποτα ακόμα δεν έχει κριθεί. Οι ημέρες που διανύουμε τώρα είναι οι πιο κρίσιμες και θα κρίνουν σε τι βαθμό τα σκληρά μέτρα που έχουμε πάρει αποδίδουν καρπούς. Τα μέχρι τώρα στοιχεία είναι πολύ ενθαρρυντικά», πρόσθεσε η υπουργός Παιδείας.

Για τις Πανελλαδικές η Νίκη Κεραμέως επανέλαβε ότι ο στόχος είναι να ξεκινήσουν τον Ιούνιο και εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι στα ΑΕΙ το 96% των μαθημάτων γίνεται εξ αποστάσεως.

Παράλληλα τόνισε ότι το υπουργείο Παιδείας έχει προετοιμαστεί για όλα τα σενάρια.

«Θέλω να πιστεύω ότι μετά τις διακοπές του Πάσχα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε κάποια βήματα για σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα», κατέληξε η υπουργός Παιδείας.

Μόσιαλος: Η Δανία πιλότος για το άνοιγμα των σχολείων

Στο άνοιγμα των σχολείων αναφέρθηκε και ο καθηγητής του London School of Economics και εκπρόσωπος της Ελλάδας στους διεθνείς Οργανισμούς, Ηλίας Μόσιαλος.

Ο καθηγητής μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε για το θέμα του ανοίγματος των σχολείων, ότι θα κριθεί από τα αποτελέσματα που θα παρουσιαστούν στις αρχές Μαΐου για την πορεία της πανδημίας.

Οπως επίσης από τα αποτελέσματα σε άλλες χώρες που προχώρησαν στο άνοιγμά τους, όπως η Δανία, όπου οι χώροι διδασκαλίας έχουν αναδιαταχθεί, τα περισσότερα μαθήματα γίνονται στην ύπαιθρο, τηρείται η απόσταση ασφαλείας των 2 μέτρων και τα παιδιά πλένουν κάθε ώρα τα χέρια τους

 

Facebook Comments