Κικίλιας: «Τέλη Δεκεμβρίου 700.000 εμβόλια στην Ελλάδα»

11 mins read

Όπως μας πληροφορεί ο ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, στην Ελλάδα από τα τέλη Δεκεμβρίου θα έρθουν τμηματικά 3 εκατ. δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, που αναπτύσσει το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με την AstraZeneca. Ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι το εμβόλιο θα έρθει στην χώρα μας σε περίπτωση που περάσει και τη φάση 4.

«Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον Λάιεν τουίταρε τη συμφωνία με την AstraZeneca για 400 εκατ. δόσεις του εμβολίου που έχει φτάσει ήδη στη φάση 3 και αναμένεται μέσα στο Νοέμβριο να ολοκληρωθεί και η φάση 4 και να πάρει αδειοδότηση. Τέλος Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου, Μαΐου και Ιουνίου, αν όλα πάνε καλά, η Ελλάδα θα πάρει σε επτά τμηματικές παραδόσεις αυτό που της αναλογεί, από το συμφωνηθέν εμβόλιο. Θα ξεκινήσουμε με 700.000 δόσεις το Δεκέμβριο που θα είναι μόνη ή διπλή δόση,  και γύρω στις 3 εκατ. δόσεις συνολικά», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κικίλιας.

«Δεν είναι ατέρμονη προσπάθεια…Υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ, υπάρχει ελπίδα, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας», υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας και σχετικά με τα νοσοκομεία στην χώρα ανέφερε:  «Ενισχύσαμε το ΕΣΥ με πάνω από 6.500 γιατρούς, νοσηλευτές, λοιπό προσωπικό, είμαστε σε διαδικασία διπλασιασμού των ΜΕΘ μέχρι τέλος του έτους. Είναι αδύνατο να κρατήσουμε για πάντα στα σπίτια τους κλειδωμένους τους συμπολίτες μας. Πρέπει να εξηγήσουμε στους νέους ότι πρέπει να προστατέψουν και τους γονείς τους παππούδες και τις γιαγιάδες, δεν τους έχουμε απέναντι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας. 

Επιπλέον, ο Βασίλης Κικίλιας, ξεκαθάρισε για τον κορωνοϊό πως, «δεν είναι εποχικός ιός» συμπληρώνοντας πως «αυτό που πίστευαν οι επιστήμονες δεν βγήκε, δηλαδή ότι θα μαζευτεί λόγω ζεστής και υγρασίας».

Facebook Comments