ΑρχικήΕπικαιρότηταΚίνδυνος για μπλόκο σε μια ακόμη επένδυση

Κίνδυνος για μπλόκο σε μια ακόμη επένδυση

Ακόμη μία επένδυση κυνδυνεύει με μπλόκο στo master plan της Cosco για τον ΟΛΠ. Οι επενδύσεις που πρόκειται να πραγματοποιήσει η Cosco υποχρεωτικές και πρόσθετες ανέρχονται στο ποσό των περίπου 580 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 293,7 εκατ. ευρώ είναι υποχρεωτικές.
Υπάρχουν φόβοι ότι το επενδυτικό πλάνο μπορεί να καταλήξει σε αδιέξοδο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελληνικό δημόσιο δεν θα εγκρίνει το σύνολό τους. Αν επιβεβαιωθούν αυτές οι πληροφορίες για μερική έγκριση και υπό αιρέσεις “που πρακτικά θα απαγορεύουν την υλοποίηση των επενδύσεων”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, η Cosco θα προσφύγει στη διαιτησία που προβλέπει η σύμβαση παραχώρησης.
Η Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή της επί του επενδυτικού σχεδίου και στην οποία εκτιμάται πως θα εγκρίνονται μόνον οι επενδύσεις που προβλέπονται στη σύμβαση παραχώρησης ύψους 225 εκατ, ενώ οι υπόλοιπες πρόσθετες επενδύσεις ύψους 354 εκατ. θα τελούν υπό την αίρεση εκπλήρωσης μόνον συγκεκριμένων προϋποθέσεων.