ΑρχικήΕπικαιρότηταΚορωνοϊός: 66 κρούσματα στην Ελλάδα - 363 αρνητικά δείγματα σε όλη τη...

Κορωνοϊός: 66 κρούσματα στην Ελλάδα – 363 αρνητικά δείγματα σε όλη τη χώρα τις τελευταίες 24 ώρες

Περισσότερα από 102.000 άνθρωποι έχουν νοσήσει και πάνω από 3.500 έχουν χάσει τη ζωή από τον κορωνοϊό μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, με τον αριθμό των κρουσμάτων του ιού στις ευρωπαϊκές χώρες να καταγράφει χθες Σάββατο ραγδαία άνοδο.

Μιας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι τα κρούσματα εκτός Κίνας έχουν ξεπεράσει τα 20.000.

Κορωνοϊός: 21 νέα κρούσματα σε Αχαΐα, Ηλεία, Αττική – 66 συνολικά στη χώρα

Χθες ανακοινώθηκαν 21 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Από αυτά, 13 βρίσκονται στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας, 7 στο νομό Αττικής και 1 στο νομό Ευβοίας.

Το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορωνοϊό, ανέρχεται πλέον σε 66 και είναι όλοι ελληνικής καταγωγής. Από αυτούς, οι 51 προέρχονται από την επιδημική έξαρση των εκδρομέων σε Ισραήλ και Αίγυπτο (47 μέλη της ταξιδιωτικής ομάδας και 4 επαφές τους).

Ένας από τους ασθενείς νοσηλεύεται με σοβαρή πνευμονία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών. Όλοι οι υπόλοιποι είναι σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται, 22 εξ’ αυτών νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Πάτρα και 43 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους.

Η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των νέων κρουσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σημειωτέον ότι σήμερα ανακοινώνονται επιπλέον έκτακτα μέτρα.

363 αρνητικά δείγματα σε όλη τη χώρα τις τελευταίες 24 ώρες

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο το πρωί της Κυριακής, εντός 24 ωρών βρέθηκαν 363 αρνητικά δείγματα κορωνοϊού στην ελληνική επικράτεια

Αναλυτικά:

203 στην Αττική

68 στην Αχαΐα

44 στη Θεσσαλονίκη

27 στην Ηλεία (Αμαλιάδα)

3 στα Ιωάννινα

3 στην Πτολεμαΐδα

3 στο Άργος

2 στα Χανιά

2 στην Κέρκυρα

2 στην Κεφαλλονιά

και από 1 σε Τρίπολη, Σάμο, Καλαμάτα, Ζάκυνθο, Χαλκίδα, Ηράκλειο

Περισσότερα από 102.000 κρούσματα και 3.500 θύματα στον κόσμο

Συνολικά 21.114 κρούσματα του Covid-19 έχουν επιβεβαιωθεί σε 94 χώρες εκτός Κίνας, μια αύξηση 3.633 κρουσμάτων από την Παρασκευή, σύμφωνα με την καθημερινή αναφορά του ΠΟΥ.

Η συντριπτική πλειονότητα των κρουσμάτων και των θανάτων έχει καταγραφεί στην Κίνα, αλλά οι αριθμοί αυξάνονται σε άλλες χώρες. Η Ιταλία έχει το δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό θανάτων με 233, ακολουθεί το Ιράν με 124 και η Νότια Κορέα με 42.

Η Κολομβία, η Κόστα Ρίκα, η Καμπότζη, η Μάλτα, η Μολδαβία, η Παραγουάη και οι Μαλβίδες ανακοίνωσαν χθες τα πρώτα τους κρούσματα.

Η επιταχυνόμενη εξάπλωση του ιού θεωρείται πολύ ανησυχητική από τον ΠΟΥ. Οι νέες μολύνσεις μόνο το Σάββατο στην Ιταλία ανήλθαν πάνω από 1.000, στην Γαλλία άνω των 300 και 150 στην Γερμανία. Μέσα σε ένα 24ωρο στο Ιράν καταγράφηκαν περισσότερα από 1.000 κρούσματα και 448 επιπλέον άνθρωποι στην Νότια Κορέα μολύνθηκαν, όπως ανακοίνωσαν χθες οι αρχές των χωρών.

Παράλληλα, η Αμερικανική Στρατιωτική Διοίκηση της Ευρώπης επιβεβαίωσε χθες το πρώτο κρούσματα του Covid-19 ανάμεσα σε Αμερικανούς στρατιώτες που βρίσκονται στην Ευρώπη. Πρόκειται για έναν ναύτη του Αμερικανικού Ναυτικού σε βάση στην Νάπολη.

Δεκάδες ομοσπονδιακοί ελεγκτές υγείας και άλλοι εργαζόμενοι στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες διατάχθηκαν το Σάββατο να θέσουν τους εαυτούς τους σε καραντίνα έως τις 17 Μαρτίου, μετά αφότου δύο συνάδελφοί τους βρέθηκαν θετικοί στον ιό, δήλωσε ένας ομοσπονδιακός αξιωματούχος στο Reuters. Οι δύο ελεγκτές ήταν αρμόδιοι να κάνουν ιατρικούς ελέγχους σε επιβάτες που έφταναν από το εξωτερικό.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης Αντριου Κουόμο ανακοίνωσε χθες την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης ώστε να καταπολεμηθεί ο κορωνοϊός, που συνεχίζει να εξαπλώνεται, προκαλώντας το Σάββατο τουλάχιστον 20 νέα κρούσματα.