ΑρχικήΕπικαιρότηταΚοτανίδου: «Πιθανή η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους σε επιβαρυμένες περιοχές της...

Κοτανίδου: «Πιθανή η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους σε επιβαρυμένες περιοχές της Αττικής»

Η καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου, μίλησε για την ανησυχία που επικρατεί μεταξύ των ειδικών για τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού.
Η κ. Κοτανίδου, μιλώντας Mega, επισήμανε πως «ευτυχώς ακόμα εντατικές και νοσοκομεία μπορούν να τα καταφέρουν στην πίεση που ασκείται».
Ακόμη, είπε ότι λόγω της μικρής πίεσης που ασκείται στην Αττική, αποφασίστηκε η αύξηση των κρεβατιών εντατικής θεραπείας για περιπτώσεις Covid-19.
Ερωτηθείσα για το ποιος πρέπει να είναι ο αριθμός των κρουσμάτων για να επιβληθεί η γενικευμενή χρήση μάσκας στη χώρα, απάντησε πως «δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός κρουσμάτων για να πούμε ότι σε κάποιες περιοχές θα φοράνε μάσκες και σε εξωτερικούς χώρους. Εξαρτάται από πολλούς άλλους παράγοντες. Θα αποφασιστεί ανάλογα με τις συνθήκες που θα βρεθούμε κάποια στιγμή, αν βρεθούμε.Αν καταφέρουμε να ελέγξουμε τα πράγματα τώρα στο επίπεδο που βρίσκονται, υπάρχει πιθανότητα να μη χρειαστεί να φοράμε μάσκα σε εξωτερικούς χώρους».
Παράλληλα, η καθηγήτρια Πνευμονολογίας σημείωσε ότι πάρχει πιθανότητα να επιβληθεί το μέτρο χρήσης μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, σε επιβαρυμένες περιοχές της Αττικής και όχι σε όλο το νομό συλλήβδην.
Ακόμα, μίλησε για την αναγκαιότητα της επαναλειτουργίας των σχολείων.
«Πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία. Γι’ αυτό πήραμε μέτρα. Αν τηρηθούν σωστά δεν θα έχουμε αυξημένα κρούσματα Covid-19 αλλά και εποχιακή γρίπη. Υπάρχει περίπτωση με τα μέτρα που πήραμε να μειώσουμε και την επίπτωση σε εποχιακή γρίπη» σημείωσε.
Επιπλέον, έκανε λόγο, ότι η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και οι ειδικοί, ανησυχούν για τις εισαγωγές στα νοσοκομεία, γιατί ένα ποσοστό εξ’ αυτών, θα χρειαστεί κρεβάτια σε ΜΕΘ.
Αναφορικά με τον δείκτη R, τον δείκτη μεταδοτικότητας, υπογράμμισε ότι αυτό το διάστημα βρίσκεται κάτω από το 1.
Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα ότι εντός του 2021 θα υπάρχει αποτελεσματικό εμβόλιο για όλο τον ελληνικό πληθυσμό.