ΑρχικήΕπικαιρότηταΚρήτη: Ισχυρός σεισμός 5,8 Ρίχτερ - Ένας νεκρός, ζημιές σε σπίτια, μαγαζιά...

Κρήτη: Ισχυρός σεισμός 5,8 Ρίχτερ – Ένας νεκρός, ζημιές σε σπίτια, μαγαζιά και εκκλησίες (photos)

Ενας άνδρας έχασε τη ζωή του, σύμφωνα με την ΕΡΤ, από το σεισμό των 5,8 Ρίχτερ στο Ηράκλειο. Πρόκειται για τον άνθρωπο που είχε εγκλωβιστεί στην εκκλησία στο Αρκαλοχώρι, που κατέρρευσε.

O άτυχος άνδρας ήταν εργάτης και τη στιγμή του σεισμού έκανε εργασίες στον ιερό ναό του οποίου κατέρρευσε ο τρούλος.

Σεισμός

Η δόνηση σημειώθηκε στις 9.17 το πρωί και αναστάτωσε τους κατοίκους του Ηρακλείου που βρήκαν ανήσυχοι στους δρόμους. Μάλιστα, ακολούθησε μετασεισμός 3.8 ρίχτερ. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Άρβης. Το εστιακό του βάθος εντοπίζεται τα 10 χιλιόμετρα και σύμφωνα με μαρτυρίες ο σεισμός ήταν μεγάλης διάρκειας.

Ισχυρός σεισμός 5,8 Ρίχτερ στην Κρήτη

Εκτός από τον άνθρωπο που είχε εγκλωβιστεί σε εκκλησία στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου, όταν κατέρρευσε ο τρούλος και ο οποίος, τελικά, υπέκυψε στα τραύματα του, επίσης, απεγκλωβίστηκε άλλος ένας άνδρας ελαφρά τραυματισμένος στο χωριό Πατσίδερος του Ηρακλείου.

Στο Ηράκλειο μεταβαίνει ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης Χρήστος Στυλιανίδης ενώ ήδη έχει τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο «Εγκέλαδος».

Φωτογραφίες από τους κατοίκους που βγήκαν έντρομοι στους δρόμους, αλλά και από ζημιές που προκλήθηκαν στο εσωτερικό σπιτιών δημοσιεύει το cretalive.

σεισμός

Σεισμός

Πληροφορίες κάνουν λόγο για ζημιές στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου, βράχους που έπεσαν σε δρόμους, αλλά και κτίριο που έχει υποστεί σοβαρή ζημιά από την ισχυρότατη δόνηση. Πέτρες έχουν πέσει στους δρόμους, τζάμια έχουν σπάσει… η εικόνα στην περιοχή σοκάρει… Ζημιές έχουν σημειωθεί, κατά πληροφορίες, και στις Αγιές Παρασκιές.

Σεισμός

Σεισμός

Σεισμός

Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ μεταφέρεται με C130 για συνδρομή σε απεγκλωβισμούς και επιπλέον κλιμάκιο αρμοδίων υπουργών θα μεταβεί εντός της ημέρας για να αυτοψία ζημιών στα χωριά της περιοχής που επλήγη από το σεισμό. Συγκεκριμένα, εκτάκτως μεταβαίνουν στο Ηράκλειο ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς και ο γγ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου. 

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός δήλωσε στον ΣΚΑΙ ότι εκκενώθηκαν με ασφάλεια όλα τα σχολεία και έχουν καταγραφεί κάποιες ζημιές.

Δείτε τη live εικόνα που μεταδίδει το Cretalive.gr από τα χωριά στο Ηράκλειο που χτυπήθηκαν από το σεισμό: