ΑρχικήΕπικαιρότηταΞεκίνησε το διεθνές συνέδριο «Sports Cardiology 2021» στο Πολεμικό Μουσείο

Ξεκίνησε το διεθνές συνέδριο «Sports Cardiology 2021» στο Πολεμικό Μουσείο

Ξεκίνησαν οι εργασίες του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Αθλητικής Καρδιολογίας 2021.

Το δεύτερο συνέδριο Sports Cardiology 2021, ξεκίνησε τις εργασίες του, την Παρασκευή  10 Σεπτεμβρίου 2021, στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου στην Αθήνα, υπό την προεδρία του δόκτορος Σπύρου Παπαϊωάννου επεμβατικού καρδιολόγου διευθυντή Β καρδιολογικής ΝΝΑ. 

 Στην  έναρξη εργασιών του συνεδρίου παρέστησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κκ Ιερώνυμος, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Γεώργιος Μαυρωτάς, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Καπράλος, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αθανάσιος-Μελέτιος Δημόπουλος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας κ. Ιωάννης Κανακάκης, .  Το συνέδριο χαιρέτησαν διαδικτυακά ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κωνσταντίνος Μπακογιάννης, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος ενώ την έναρξη του Συνεδρίου κήρυξε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Ιωάννης Οικονόμου.

Οι εγγραφές του συνεδρίου έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο καθώς και η υποβολή εργασιών. Κρίσιμα ζητήματα όπως ο αιφνίδιος θάνατος νεαρών αθλητών καθώς και η πρόληψη, η διάγνωση αλλά και η αντιμετώπιση του προβλήματος ήταν το αντικείμενο των εργασιών της πρώτης ημέρας. Τα τελικά συμπεράσματα θα ανακοινωθούν την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου.

Στο συνέδριο βραβεύτηκε ο διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιος Μαρτίνος για την προσφορά του στην κοινωνία και την ορθοδοξία καθώς και ο Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης για το ήθος του και την αγωνιστικότητα που έδειξε όλα τα χρόνια του πρωταθλητισμού.

Ξεχωριστές προσωπικότητες όπως του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Α. Δημόπουλου, του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κκ Χρυσοστόμου του Καθηγητού Νομικής κ. Θεόδωρου Λύτρα και του Συνταγματολόγου Καθηγητού του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης κ. Παναγιώτη Δωδωνή ξεχώρισαν στην θεματική ενότητα Βιοηθική και πρωταθλητισμός

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου με την βράβευση των τριών καλύτερων εργασιών καθώς και του καλύτερου Ειδικευομένου Καρδιολογίας για το ερευνητικό του έργο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ