ΑρχικήΕπικαιρότηταΚώστας Γαλάνης : «Έζησα 100 ημέρες τον εφιάλτη της ΜΕΘ»

Κώστας Γαλάνης : «Έζησα 100 ημέρες τον εφιάλτη της ΜΕΘ»

Τον δικό του αγώνα κατά του κορωνοϊού και τις δύσκολες στιγμές που πέρασε δίνοντας μάχη για τη ζωή του, περιέγραψε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, ο Κώστας Γαλάνης, ο οποίος νόσησε με κορωνοϊό και επί 100 ημέρες, όπως λέει, «έζησε τον εφιάλτη της ΜΕΘ». 

«Πάνε σχεδόν έξι μήνες από τότε που προσβλήθηκα από το κορωνοϊό και εισήλθα στο νοσοκομείο Σωτηρία βέβαιος ότι σε δυο εβδομάδες θα είμαι και πάλι έξω. Ξαφνικά μέσα σε δύο ημέρες με βαριά πνευμονία και χωρίς οξυγόνο κατέληξα στην Πανεπιστημιακή ΜΕΘ του νοσοκομείου όπου και διασωληνώθηκα και για δυο περίπου μήνες ήμουν σε καταστολή στην πραγματικότητα σε κώμα. Όταν ξύπνησα μου είπαν πως επέστρεψα μιας και όπως φαίνεται είχα φύγει αρκετές φορές μέχρι τότε. Μεθυσμένες μέρες γιατί όλο αυτό το διάστημα ζούσα μια παράλληλη ζωή η οποία συνεχίστηκε και μετά την αποσωλήνωση για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και σε κάθε περίπτωση ήμουν έρμαιο των ορέξεων του ιού.»

Όπως αναφέρει ο άνθρωπος που ήρθε αντιμέτωπος με τον φονικό ιό, «δεν είναι ανάγκη να νοσήσεις ο ίδιος για να πειστείς. Αρκεί να κάτσεις δίπλα σε έναν δικό σου άνθρωπο ή σε ένα παιδί που είναι σε κώμα και να εκλιπαρείς μέρα-μέρα να ξυπνήσει και να ναι καλά. »

«Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας όχι απλώς άντεξε στα δύσκολα αλλά διεκπεραίωσε, με τρόπο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και πρότυπος, τη λαίλαπα του κορωνοϊού» επισημαίνει στα ΝΕΑ ο άνθρωπος που έδωσε μια σκληρή μάχη με τον κορωνοϊό έχοντας, ωστόσο, ως συμμάχους τους υγειονομικούς οι οποίοι, όπως υπογραμμίζει,  «εκπαιδεύτηκαν άμεσα από τα ίδια τα περιστατικά και προσέφεραν υπηρεσίες υψηλότατου επιπέδου». 

Μετά από αυτή τη μεγάλη περιπέτεια με την υγεία του, ο κ. Γαλάνης αναφέρει σχετικά με τους αντιεμβολιαστές:

 «Παρακολουθώ τους αρνητές του κορωνοϊού τους, αρνητές του εμβολίου, τις γκρίνιες για το ΕΣΥ όταν εγώ έχοντας μπει και βγει σε αυτήν τη στενωπό ξέρω πολύ καλά πως οι υποστηρικτές των παραπάνω απόψεων ζουν τουλάχιστον μια πλάνη… Πρέπει να έχεις τη γνώση για να συγκρίνεις και εάν αποκτήσεις τη γνώση αυτό θα γίνει με μεγάλη οδύνη…»