Θεσσαλονίκη: Επεισόδια με αντιεμβολιαστές έξω από το Βελλίδειο

17 mins read
Πηγή Φωτογραφίας: GrTimes

Επεισόδια ξέσπασαν στην κινητοποίηση των αντιεμβολιαστών και ατόμων που διαμαρτύρονται κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού και συγκεντρώθηκαν, αρχικά, στον Λευκό Πύργο και κινήθηκαν προς το Βελλίδειο.

Λίγο πριν τις 20:00, ομάδες αντιεμβολιαστών επιτέθηκαν με πέτρες και μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις έξω από το Βελλίδειο, με τους αστυνομικούς να απαντούν με ρίψη δακρυγόνων και νερού, από τους «Αίαντες».

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Οι εκατοντάδες αντιεμβολιαστές συγκεντρώθηκαν αρχικά στον Λευκό Πύργο. Η συγκέντρωση σήμανε «κόκκινο» συναγερμό στην ΕΛΑΣ, καθώς περιμετρικά της Έκθεσης στήθηκε ασφυκτικός κλοιός για την αποφυγή επεισοδίων.

Οι διαδηλωτές έψαλλαν τον εθνικό ύμνο ενώ μάλιστα δεν έλειψαν και οι εντάσεις, καθώς πέταξαν νερά σε καμεραμάν.

Γύρω από το χώρο της ΔΕΘ έχουν τοποθετηθεί ήδη κιγκλιδώματα, ενώ στην πόλη έχουν αναπτυχθούν περίπου 5.500 αστυνομικοί.

Οι διαδηλωτές κρατούν ελληνικές σημαίες και φωνάζουν συνθήματα κατά του εμβολιασμού (όπως «εεε, οοο, πάρτε το εμβόλιο και φύγετε από δω»), της κυβέρνησης και των Μέσων Ενημέρωσης. Στο σημείο βρέθηκαν και φυλλάδια του νέου κόμματος του καταδικασμένου για τη συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Οι αντιεμβολιαστές ξεκίνησαν πορεία προς το Βελλίδειο, ωστόσο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις δεν τους άφησαν να προσεγγίσουν το σημείο όπου θα γίνει η ομιλία του πρωθυπουργού.

Παράλληλα, συγκέντρωση και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης πραγματοποιούν αυτή την ώρα εργατικά σωματεία, εκπαιδευτικοί, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στη συγκέντρωση υπάρχουν πανό ενάντια στο πρόσφατο εργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, στα μέτρα που πάρθηκαν για την ανάσχεση της πανδημίας για τις φωτιές στα δάση της χώρας, αλλά και για την εκπαίδευση.

Στο χώρο της Καμάρας έχει στηθεί μεγαφωνική εγκατάσταση όπου τα μέλη των οργανώσεων και των συλλογικοτήτων εκφωνούν κείμενα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στην κινητοποίηση, ενώ η παρουσία της αστυνομίας είναι προς το παρόν διακριτική.

Στο άγαλμα Βενιζέλου είναι συγκεντρωμένοι μέλη της ΑΔΕΔΥ – ΕΔΟΘ, ΣΥΡΙΖΑ, εργατικά Συνδικάτα και Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων, Επιτροπών Αγώνα και Εργαζόμενων Νοσοκομείων . Μεγάλη είναι η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη ΧΑΝΘ.Στο σημείο πραγματοποιούνται ομιλίες από εργαζόμενους και μέλη του ΠΑΜΕ, ενώ από τα ηχεία ακούγονται και τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, Παρών στη συγκέντρωση και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Πηγή φωτό και videos: grtimes.gr

 

Facebook Comments

Τελευταία Νέα