Κύπρια πρώην επίτροπος της ΕΕ κάνει victim blaming σε θύματα βιασμού

14 mins read

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στα social media το σχόλιο Κύπριας πρώην επιτρόπου της ΕΕ, με αφορμή την καταγγελία 24χρονης για βιασμό στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, η πρώην υψηλόβαθμη Κύπρια αξιωματούχος, Ανδρούλα Βασιλείου, που διετέλεσε  Επίτροπος Υγείας, και Επίτροπος Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας της ΕΕ, έγραψε στον λογαριασμό της στο twitter:

Το σχόλιο της πρώην επιτρόπου, που έκανε victim blaming σε θύμα βιασμού, προκάλεσε την οργή των χρηστών στα social media. Μετά τις αντιδράσεις, η Κύπρια αξιωματούχος απολογήθηκε, γράφοντας:

 

«Με βίασαν με υπνωτικό στο ποτό» – Τι καταγγέλλει η 24χρονη

Στον ανακριτή κατέθεσε πριν δύο ημέρες η 24χρονη κοπέλα, η οποία καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα βιασμού το βράδυ της Πρωτοχρονιάς από τρία άτομα σε πάρτι που διοργανώθηκε σε πολυτελές ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Η υπόθεση πήρε μεγάλες διαστάσεις και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ύστερα από αναρτήσεις για το περιστατικό.

Η 24χρονη καταγγέλλει ότι στο ποτό της έβαλαν κάποιου είδους υπνωτικό χάπι, εκείνη ήπιε αρκετή ποσότητα και οι πράξεις έγιναν χωρίς τη θέλησή της και χωρίς τη συναίνεσή της, όπως ανέφερε ο δικηγόρος της, Αθανάσιος Ζιώγας.

Προ ημερών ο 27χρονος επιχειρηματίας που φέρεται ως ένας εκ των δραστών απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος. Του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα κάθε μήνα, ενώ του απαγορεύτηκε να προσεγγίζει και να επικοινωνεί με την παθούσα.

Ο 27χρονος παραδέχθηκε ότι συνευρέθηκε εκείνο το βράδυ με την 24χρονη, ισχυριζόμενος ωστόσο ότι υπήρξε συναίνεση της κοπέλας.

«Είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, είναι μία νέα κοπέλα, που παλεύει να σταθεί στη ζωή και στην κοινωνία. Ο δράστης συνελήφθη, ανέλαβε η Δικαιοσύνη επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι που προβλέπονται από τον νόμο και η ανάκριση συνεχίζεται», λέει ο κ. Ζιώγας.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα