ΑρχικήΠολιτική«Υποκριτές!»- Ο Φλωρίδης δείχνει τη διάταξη του ΣΥΡΙΖΑ που μετέτρεπε τον βιασμό...

«Υποκριτές!»- Ο Φλωρίδης δείχνει τη διάταξη του ΣΥΡΙΖΑ που μετέτρεπε τον βιασμό σε πλημμέλημα

Ο υπουργός δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, με μια ανάρτηση του σχολίασε πάνω στη διάταξη του ΣΥΡΙΖΑ που μετέτρεπε τον βιασμό σε πλημμέλημα.

«Αυτή είναι η διάταξη στην παράγραφο 5 του άρθρου 336, με την οποία ο βιασμός μετατρέπονταν σε πλημμέλημα, δηλαδή σε περίπου ατιμώρητη πράξη, και περιλαμβάνονταν στον Ποινικό Κώδικα που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή τον Ιούνιο του 2019, λίγο πριν κλείσει η Βουλή για τις εκλογές». Έγραψε ο Γιώργος Φλωρίδης σε ανάρτηση του για την διάταξη του ΣΥΡΙΖΑ το 2019 που αφορούσε την πράξη του βιασμού.

Αναλυτικά η ανάρτηση του:

Υποκριτές!
Αυτή είναι η διάταξη στην παράγραφο 5 του άρθρου 336, με την οποία ο βιασμός μετατρέπονταν σε πλημμέλημα, δηλαδή σε περίπου ατιμώρητη πράξη, και περιλαμβάνονταν στον Ποινικό Κώδικα που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή τον Ιούνιο του 2019, λίγο πριν κλείσει η Βουλή για τις εκλογές.
Έδειχνε η διάταξη αυτή με πανηγυρικό τρόπο τι ήθελε να κάνει τότε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, καταθέτοντας στη Βουλή αυτόν τον Κώδικα.
Μετά από κατακραυγή, ακόμα και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ο Υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καλογήρου, αναγκάστηκε να αποσύρει τη διάταξη αυτή λέγοντας τα εξής στη Βουλή:
«Το γεγονός ότι στην παράγραφο 5 προβλέφθηκε ποινή φυλάκισης 3 έως πέντε έτη (πλημμέλημα), φαίνεται ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από την κοινή γνώμη(!) (Σημείωση δική μου: προφανώς εννοούσε ότι εμείς το θέλουμε και γι’ αυτό άλλωστε το καταθέσαμε, αλλά δεν το θέλει ο κόσμος”)…Θα κάνουμε μια νομοτεχνική βελτίωση και θα διαγραφεί η παράγραφος 5 προκειμένου να υπάρξει σωστή εξισορρόπηση»(sic!)
Αυτό, όμως, που έκανε μ’ εκείνον τον Ποινικό Κώδικα ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι κατέβασε το ανώτατο όριο της ποινής του βιασμού από τα 20 χρόνια κάθειρξης σε 15 χρόνια.
Η κυβέρνηση της Ν.Δ την προηγούμενη περίοδο, όρισε στον Ποινικό Κώδικα που τροποποίησε (2021) ότι η ποινή για βιασμό ανηλίκου μπορεί να φτάσει και σε ισόβια κάθειρξη, ενώ με τις αλλαγές τον Ποινικό Κώδικα που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή, το ανώτατο όριο ποινής στις περιπτώσεις βιασμού ενηλίκων, επανήλθε στην προ ΣΥΡΙΖΑ κατάσταση, δηλαδή στα 20 χρόνια κάθειρξη.