ΑρχικήΕπικαιρότηταLive - Οι ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη

Live – Οι ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη

Ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα, που θα ισχύσουν από τις 6:00 το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιεί ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μετά και την πρωινή σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Tα μέτρα επρόκειτο να τεθούν σε ισχύ από τις 3 Ιανουαρίου 2022, ωστόσο λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων και της διασποράς της μετάλλαξης Όμικρον, αποφασίστηκε η επίσπευση της εφαρμογής τους.

“Στην κοινότητα η μετάλλαξη Όμικρον είναι η κυρίαρχη”, ανέφερε ο υπουργός Υγείας και τόνισε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας πιέζεται και από τη ΔΕΛΤΑ.

“Η κυβέρνηση έχει έρθει σε πλήρη συμφωνία με τις ιδιωτικές δομές για παροχή κλινών και προσωπικού. Οι νοσηλείες είναι ελαφρότερες και μικρότερης διάρκειας με τη μετάλλαξη Όμικρον.

Καλούνται οι πολίτες να εμβολιαστούν γιατί καλύπτονται από τη μετάλλαξη Όμικρον. Η εμβολιαστική κάλυψη έχει ανέβει κάτα 10 μονάδες το τελευταίο διάστημα.

Από αύριο 30/12 για την διασκέδαση και την εστίαση θα ισχύει ωράριο έως τις 12 τα μεσάνυχτα. Απαγορεύονται οι όρθιοι, θα επιτρέπονται μόνο οι καθήμενοι. Επίσης, η εστίαση θα λειτουργεί χωρίς μουσική, με τραπέζια έως 6 άτομα”.

 

Παρακολουθήστε σε live stream στις 15:00, τις ανακοινώσεις από τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη:

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ