Lockdown: Σκέψεις για παράταση έως τις 14 Δεκεμβρίου

8 mins read

Για παράταση του lockdown έως τις 14 Δεκεμβρίου έκανε λόγο αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος, ενώ επεσήμανε ότι εξαίρεση ίσως αποτελέσουν τα δημοτικά και νηπιαγωγεία.

Απέχουμε ακόμα από το άνοιγμα, καθώς όπως είπε στον ΣΚΑΪ το κυβερνητικό στέλεχος, πριν τις 14 Δεκεμβρίου δεν πρόκειται να ανοίξει η χώρα, θα ισχύσει το απαγορευτικό, με εξαίρεση, ίσως, δημοτικά και νηπιαγωγεία.

Πρόθεση επίσης της κυβέρνησης είναι το ενιαίο άνοιγμα της χώρας και όχι άνοιγμα “διαφορετικών ταχυτήτων”. Δυο παράγοντες θα κρίνουν τις οριστικές αποφάσεις. Αφενός ο αριθμός των κρουσμάτων, αφετέρου η πίεση στο ΕΣΥ.

Σε κάθε περίπτωση, οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τέλος της επομένης εβδομάδας με βάση τα τότε επιδημιολογικά δεδομένα. Το άνοιγμα που θα γίνει, οριζόντια, θα εξαρτηθεί από το εάν υπάρχει μια περιοχή, δηλαδή μπορεί να υπάρχουν εξαιρέσεις ή επιπλέον περιορισμοί για κάποια περιοχή.

Το επιδημιολογικό φορτίο είναι ιδιαίτερα υψηλό σε 18 περιοχές της επικράτειας, σε σύνολο 74, προειδοποίησε την Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Την παράταση του απαγορευτικού μέχρι τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου είχε ανακοινώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Facebook Comments