«Μαϊμού» Μητροπολίτη Χριστόδουλο καταγγέλλει η Ιερά Σύνοδος

8 mins read

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος προειδοποιεί με ανακοίνωσή της για ύπαρξη «μαϊμού» μοναχoύ που αυτοπροβάλλεται ως Μητροπολίτης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

“Προς ενημέρωση του ευσεβούς πληρώματος της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Ιερά Σύνοδος Αυτής ανακοινώνει ότι ρασοφόρος με το κοσμικό όνομα Νικόλαος Διαμαντόπουλος, ο οποίος δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο και αυτοπροβάλλεται ως «Μητροπολίτης Χριστόδουλος», φέροντας μάλιστα και τα διακριτικά διάσημα του Επισκόπου, δεν ανήκει στην Εκκλησία της Ελλάδος, δεν είναι κανονικός Επίσκοπος ή Μητροπολίτης, ούτε καν Ιερεύς ή Διάκονος και, συνεπώς, οποιοδήποτε ιερό Μυστήριο «τελεί» είναι άκυρο.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, μάλιστα, την οποία παρέσχε στην Ιερά Σύνοδο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, στην Επαρχία του οποίου δραστηριοποιείται ο εν λόγω ρασοφόρος, κατεδικάσθη υπό της Ελληνικής Δικαιοσύνης τον παρελθόντα Ιανουάριο 2022, για τα εξής αδικήματα: α) αντιποίηση εκκλησιαστικής αρχής και σχήματος, β) αντιποίηση εκκλησιαστικής αρχής κατ’ εξακολούθηση και γ) εξύβριση.

Κατόπιν τούτων, καλούνται όλα τα μέλη της Εκκλησίας της Ελλάδος να απέχουν οποιασδήποτε εκκλησιαστικής κοινωνίας με τον ως είρηται ρασοφόρο.”

 

Facebook Comments

Τελευταία Νέα