ΑρχικήΕπικαιρότηταΜε τον Μαντζουράνη στον Άρειο Πάγο ο Βαξεβάνης- Θα του ζητηθούν στοιχεία,...

Με τον Μαντζουράνη στον Άρειο Πάγο ο Βαξεβάνης- Θα του ζητηθούν στοιχεία, τι θα απαντήσει

Στον Άρειο Πάγο βρίσκεται ο Κώστας Βαξεβάνης, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του Γιάννη Μαντζουράνη, μετά το δημοσίευμα του Documento, που αναφέρει ότι υπουργοί, επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι παρακολουθούνταν, χρεώνοντας την παρακολούθηση τους στον Πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με το Documento, ο δημοσιογράφος και εκδότης του θα επισημαίνει τον κίνδυνο καταστροφής αποδεικτικών στοιχείων και τον κίνδυνο αδυναμίας ανάκτησής τους στο μέλλον και αναμένεται να ζητήσει από τον Ισίδωρο Ντογιάκο να ενοποιηθούν οι πέντε έρευνες για το σκάνδαλο των υποκλοπών αλλά και ταυτόχρονα να ανατεθεί σε αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Αναφορικά με τα «αποδεικτικά στοιχεία» που αναφέρουν κυβερνητικά χείλη, ο Κώστας Βαξεβάνης, όπως αναφέρει το σάιτ του, θα επικαλεστεί προστασία των πηγών αλλά θα περιγράψει προφορικά μηνύματα που έχουν καταγραφεί από το κακόβουλο λογισμικό Predator.

Όπως διαμηνύουν κυβερνητικές πηγές ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει τον τόνο αλλά και απαντήσεις στη συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου αλλά θα αμιφσβητήσει ευθέως και την τεκμηρίωση του δημοσίευματος.

Κυβερνητικά στελέχη, παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι, εφόσον δεν προκύπτει τεκμηρίωση του καταλόγου παρακολουθήσεων που δημοσιεύθηκε με στοιχεία, ο στόχος είναι να πληγεί η ενότητα της ΝΔ και η ευστάθεια της κυβέρνησης. “Επιχειρεί να πλήξει την κυβέρνηση, να δημιουργήσει πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία, να ωφελήσει εκείνους τους οποίους υπηρετεί αφοσιωμένα και να βάλει νερό στο μύλο κέντρων που έχουν ενοχληθεί από την Κυβέρνηση και δεν κρύβουν την δυσαρέσκειά τους για την σταθερότητα και την ασφάλεια που έχει επιτύχει η Ελλάδα. Κέντρα που θα προτιμούσαν μια άλλη κυβέρνηση, πιο βολική, και έναν άλλο πρωθυπουργό, αδύναμο και ελέγξιμο”, τόνισε ο κ. Οικονόμου το Σάββατο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ