Μέσα στον Σεπτέμβριο η τρίτη δόση εμβολίου στη Βρετανία

7 mins read

Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον επιβεβαίωσε πως εκατομμύρια κάτοικοι της χώρας θα λάβουν την τρίτη, αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, αν και οι λεπτομέρειες αυτού του προγράμματος απομένει να καθοριστούν.

Σε δηλώσεις του το βράδυ της Πέμπτης ο κ. Τζόνσον είπε: «Οι προτεραιότητες τώρα είναι η γηραιότερη γενιά καθώς έρχεται το φθινόπωρο και ο χειμώνας και πάντα λέγαμε ότι θα υπάρξει ένα πρόγραμμα ενισχυτικών δόσεων το Σεπτέμβριο, εντός του μήνα και θα προχωρήσουμε με αυτό».

Οι τελικές λεπτομέρειες αναμένεται να καθοριστούν το προσεχές διάστημα από την αρμόδια Ενιαία Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης.

Οι λεπτομέρειες αφορούν τις ηλικιακές ομάδες που θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα, μαζί με τους κλινικά ευάλωτους και πιθανώς τους πιο εκτεθειμένους στον ιό. Αφορούν επίσης το ποια εμβόλια θα χρησιμοποιηθούν και αν κάποιος που έχει εμβολιαστεί με το σκεύασμα της AstraZeneca μπορεί να κάνει το εμβόλιο της Pfizer ως τρίτη δόση.

Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε επίσης ότι πρέπει να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός των 16χρονων και 17χρονων, καλώντας τους να κανονίσουν το ραντεβού τους το συντομότερο δυνατό.

 

Facebook Comments