ΑρχικήΕπικαιρότητα«Μέτωπο» Μαξίμου κατά Τζανερίκου: «Την φυλάει στην κυβέρνηση επειδή δεν έγινε εισαγγελέας»

«Μέτωπο» Μαξίμου κατά Τζανερίκου: «Την φυλάει στην κυβέρνηση επειδή δεν έγινε εισαγγελέας»

Μύλος έχουν γίνει κυβερνητικά στελέχη με τον πρώην Αρεοπαγίτη Χρήστο Τζανερίκο, ο οποίος αρχικά ήταν να αποφασίσει για την τύχη του κόμματος Κασιδιάρη.

Ο Χρήστος Τζανερίκος δήλωσε στο ieidiseis ότι εκτός από τον Γεραπετρίτη τον προσέγγισε και δεύτερος κυβερνητικός παράγοντας, προσφέροντας ανταλλάγματα αν τους διευκόλυνε στο «μπλόκο» Κασιδιάρη. Μετά από αιχμηρή ανακοίνωση της κυβέρνησης, ο δικαστικός παράγοντας φέρεται να διευκρίνισε ότι δεν επρόκειτο για πολιτικό πρόσωπο αλλά για επιχειρηματία.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές «ο κ. Τζανερίκος υποστήριζε σε διάφορες επαφές του την επιθυμία του να γίνει εισαγγελέας του Αρείου Πάγου υποστηρίζοντας ότι έχει ερείσματα σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Αυτές οι πληροφορίες έφτασαν στην κυβέρνηση και γι’ αυτό δεν τον όρισε ποτέ σ’ αυτή τη θέση. Από τότε τη φυλάει στην κυβέρνηση και γι’ αυτό κάνει αυτά που κάνει το τελευταίο διάστημα».
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι δεν υπήρχε καμία άλλη συνάντηση μαζί του με κυβερνητικό στέλεχος πλην του Γιώργου Γεραπετρίτη.

Χρήστος Τζανερίκος: Τελικά υποστηρίζει πως συναντήθηκε με πρόσωπο εκτός πολιτικής

Δεν συναντήθηκε με κυβερνητικό παράγοντα ή με πολιτικό πρόσωπο ο παραιτηθείς αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Χρήστος Τζανερίκος, καθώς ο ίδιος υποστηρίζει πως η συνάντηση έγινε, αλλά με πρόσωπο εκτός πολιτικής.

Κατά τον παραιτηθέντα αντιπρόεδρο του Ανωτάτου δικαστηρίου, υπήρξε συνάντηση με μη πολιτικό πρόσωπο, το οποίο του μετέφερε μήνυμα της κυβέρνησης σχετικά με την επικείμενη απόφαση του Αρείου Πάγου για την εκλογική τύχη του κόμματος Κασιδιάρη.
Παράλληλα, όπως έχει ήδη αναφέρει, του προτάθηκε, μετά την αφυπηρέτησή του, θέση σε Ανεξάρτητη Αρχή.

Σημειωτέον ότι ο Χρήστος Τζανερίκος αποκάλυψε ήδη συνάντησή του με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, η οποία επιβεβαιώθηκε από κυβερνητικής πλευράς, αλλά, όπως υποστηρίχθηκε από την κυβέρνηση, το αντικείμενό της ήταν η συζήτηση επί διαδικαστικών θεμάτων σχετικά με την εκλογική διαδικασία που θα ελέγξει ο Άρειος Πάγος.

ΠΑΣΟΚ κατά Τζανερίκου, με αιχμές και κατά της κυβέρνησης: Γιατί προσήλθε σε συναντήσεις με κυβερνητικούς παράγοντες;

Αιχμές σε βάρος του Χρήστου Τζανερρίκου, αφήνει το ΠΑΣΟΚ μετά τις δηλώσεις του υπό παραίτηση Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου περί συνάντησης με Ανώτατο Κυβερνητικό παράγοντα στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Οι σημερινές αποκαλύψεις του υπό παραίτηση Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου για συναντήσεις με υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη και για το δέλεαρ που του προσφέρθηκε, εγείρουν πολύ σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο που πολιτεύεται η Κυβέρνηση στο πεδίο της Δικαιοσύνης. Τα ερωτήματα αυτά πρέπει να τα απαντήσει πρώτος απ’ όλους ο Υπουργός Δικαιοσύνης και να μην ερημοδικήσει για πολλοστή φορά» αναφέρει χαρακτηριστικά η Χαριλάου Τρικούπη και σημειώνει: «Τίθεται βέβαια και ένα ερώτημα: Ο κ. Αντιπρόεδρος γιατί προσήλθε σε συναντήσεις και έστερξε σε συνομιλίες επί του θέματος, που θα έκρινε σε λίγες ημέρες; Διότι οι πρώτοι φύλακες της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης είναι οι λειτουργοί της, ιδίως αυτοί που έχουν τιμηθεί με τα ύπατα αξιώματά της».