Μητρόπολη Κρήτης: Υποχρέωση όλων να συμμορφωθούμε στους κανόνες των αρχών

12 mins read

«Φως» από την επίσημη ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που καλεί τους πιστούς να «τηρούν τις υποδείξεις και τις οδηγίες των επίσημων υγειονομικών Αρχών».

Και οι ιεράρχες της Κρήτης  φαίνεται να συμμερίζονται αυτή την θέση,φαίνεται να συμμερίζονται αυτή τη θέση, με βάση και τα όσα είπαν στην εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ» ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος και ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος, οι οποίοι συμμετείχαν στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου στο Φανάρι και όπως σημείωσαν η Εκκλησία της Κρήτης συντάσσεται απόλυτα με την απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας όσον αφορά στον κορωνοϊό.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης αλλά και ο μητροπολίτης, οι οποίοι επέστρεψαν χθες στο Ηράκλειο από την Κωνσταντινούπολη, σημείωσαν ότι πολλοί ιεράρχες της Εκκλησίας της Κρήτης ζητούν να συγκληθεί έκτακτη σύσκεψη για το θέμα των μέτρων που λαμβάνονται για την προστασία από τον κορωνοϊό και οι σχετικές αποφάσεις (όπως και μια ανακοίνωση) θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες.

«Κατανοούμε» είπαν «ότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα που αφορά στην δημόσια υγεία».  Οι ίδιοι πρόσθεσαν ότι αν εκδοθεί ανακοίνωση από την Εκκλησία της Κρήτης, θα είναι στο ίδιο μήκος κύματος με αυτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η Ιερά Σύνοδος του οποίου συνεδρίασε υπό την προεδρία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζεται ότι:

  • Η Εκκλησία μας σεβόταν και σέβεται την ιατρική επιστήμη. Γι’αυτό προτρέπει όλους τους πιστούς να εναρμονίζονται προς τις υγειονομικές οδηγίες τόσο του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας όσο και προς τις σχετικές υποδείξεις και νομοθετικές διατάξεις των κατά τόπους κρατών
  • Αυτονόητο θεωρείται ότι η πίστη στον Θεό, ως υπέρβαση και όχι ως κατάργηση της ανθρώπινης λογικής, καθώς και η προσευχή ενισχύουν τον πνευματικό αγώνα του Χριστιανού».

 

Facebook Comments