Μητροπολίτης Αθηναγόρας: «Δεν ζητήθηκε από την Πολιτεία να μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι στους ναούς»

10 mins read

Το γεγονός πως ούτε ζητήθηκε από την Πολιτεία αλλά ούτε και συζητήθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου το να μην επιτρέπεται η είσοδος στους ναούς σε πιστούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος της ΔΙΣ, μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας.

 

Ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, Αθηναγόρας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA σημείωσε ότι “Ούτε ζητήθηκε από τον κ. Υπουργό, ούτε συζητήθηκε αυτό που διαχέετο τις προηγούμενες ημέρες, ότι δηλαδή θα μπαίνουν στο ναό μόνο εμβολιασμένοι”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο χώρος της Εκκλησίας είναι χώρος ελευθερίας και όχι ένας χώρος που γίνονται αναγκαστικά κάποια πράγματα”, πρόσθεσε ο μητροπολίτης Αθηναγόρας σχετικά με το θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολίου. “Είναι θέμα πειθούς”, συμπλήρωσε, “εμείς αυτό τον τρόπο έχουμε στην Εκκλησία για να αλλάξουμε μια κατάσταση”.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο OPEN, ερωτώμενος στη συνέχεια κατ’ αναλογία τι θα πρέπει να συμβεί με τους ναούς, ο υπουργός επανέλαβε την ίδια άποψη. “Όπως σας είπα και για τη Βουλή ότι έχει αυτεξούσιο και αποφασίζει μόνη της και εγώ προτείνω αυτό, το ίδιο θα σας πω και για την Εκκλησία”, σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

“Ο ιερός ναός δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται σαν οποιοδήποτε άλλο κτίριο, έχει ξεχωριστούς κανόνες και από τα αρχαία χρόνια είναι το άσυλο των ανθρώπων που δεν ρωτάει ποτέ ποιος μπήκε, τι είναι και γιατί”, πρόσθεσε ο υπουργός και έκλεισε λέγοντας πως γι’ αυτό αφήνουμε την Εκκλησία μόνη της να καθορίσει τα του οίκου της“. 

Πηγή: orthodoxia.info

Facebook Comments

Τελευταία Νέα