ΑρχικήΕπικαιρότηταΣκέψεις για έξτρα rapid στους ανεμβολίαστους - Τεστ και για τους εμβολιασμένους,...

Σκέψεις για έξτρα rapid στους ανεμβολίαστους – Τεστ και για τους εμβολιασμένους, αλλά δωρεάν

H μετάλλαξη Όμικρον ήρθε να αλλάξει το σκηνικό στην πανδημία, για ακόμη μια φορά, εντείνοντας την παγκόσμια ανησυχία για μια έξαρση της πανδημίας και μάλιστα ενόψει εορτών.

Η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια αναχαίτισης της πανδημίας, εξετάζει το «μοντέλο» της Πορτογαλίας , δηλαδή τεστ και στους εμβολιασμένους, χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Παράλληλα, στο μικροσκόπιο βρίσκεται και η αύξηση των εβδομαδιαίων rapid test για τους ανεμβολίαστους από τα δύο που υποχρεούνται τώρα στα 3 ή στα 4 και με κόστος, το οποίο επωμίζονται οι ίδιοι.

Σε κάθε περίπτωση, οι όποιες ανακοινώσεις για νέα μέτρα αναμένονται από την επόμενη εβδομάδα, καθώς πληρέστερη εικόνα εκτιμάται ότι θα υπάρξει σε 10-15 ημέρες. Ως τότε, και εκτός απροόπτου, η κυβέρνηση προχωρά στη στρατηγική που έχει χαράξει.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, παρότι ρωτήθηκε επίμονα στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για το ενδεχόμενο νέων μέτρων, απέφυγε να απαντήσει. Περιορίστηκε να πει ότι η χώρα δεν θα πάει σε lockdown και ότι όλη η προσοχή στρέφεται στην αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης, στην συνεχή ενίσχυση του ΕΣΥ και στους ελέγχους για την πιστή τήρηση των μέτρων που ήδη εφαρμόζονται.

«Δεν σκεφτόμαστε μέτρα που μπορεί να φέρουν περιορισμούς στους εμβολιασμένους. Δεν σκεφτόμαστε μέτρα, τα οποία, σε καμία περίπτωση, θα συνιστούν μικρό, μεσαίο ή μεγάλο lockdown. Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε αυτή τη στρατηγική, που ταυτόχρονα κρατά την οικονομία, την εκπαίδευση και την κοινωνία ανοιχτή» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.