ΑρχικήΕπικαιρότηταΜίκης Θεοδωράκης: Οι Έλληνες αποχαιρετούν τον κορυφαίο δημιουργό στη Μητρόπολη Αθηνών

Μίκης Θεοδωράκης: Οι Έλληνες αποχαιρετούν τον κορυφαίο δημιουργό στη Μητρόπολη Αθηνών

Σε λαϊκό προσκύνημα έχει τεθεί από σήμερα το μεσημέρι (15:00) και για τρεις ημέρες, η σορός του Μίκη Θεοδωράκη, στη Μητρόπολη Αθηνών. Έτσι ο ελληνικός λαός και οι άνθρωποι που αγάπησαν τον μεγάλο μουσικό μπορούν να αποτίσουν φόρο τιμής στον κορυφαίο Έλληνα δημιουργό. Στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στα Χανιά, όπου και θα πραγματοποιηθεί οριστικά η ταφή του.

Το λαϊκό προσκύνημα ξεκίνησε ήδη και ο κόσμος έχει αρχίσει να συρρέει στη Μητρόπολη, οι περισσότεροι κρατώντας λουλούδια, όλοι βαθιά συγκινημένοι με την απώλεια. Το λαϊκό προσκήνυμα θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη.

Σήμερα, Δευτέρα, όσοι επιθυμούν θα μπορούν να αποτίσουν φόρο τιμής στον Μίκη Θεοδωράκη μέχρι τις 7 το απόγευμα. Την Τρίτη το λαϊκό προσκύνημα θα πραγματοποιηθεί από τις 10 π.μ. έως τις 7 μ.μ. και την Τετάρτη από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ..

Στον χώρο της Μητρόπολης υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία. Παρόντες είναι και αστυνομικοί της ΟΔΟΣ που θα βοηθήσουν για να μπαίνει ο κόσμος με τη σειρά του στη Μητρόπολη.

«Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ» τραγουδούν όσοι περιμένουν για το λαϊκό προσκύνημα, με το κλίμα να είναι συναισθηματικά φορτισμένο για την απώλεια του μεγάλου μουσουργού.

Στην Μητρόπολη έχουν ήδη ξεκινήσει να φτάνουν και επώνυμοι για να αποχαιρετήσουν τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη. Από τους πρώτους που έφτασαν ήταν ο Γιώργος Νταλάρας και η σύζυγός του.

Υπενθυμίζεται ότι στις 5 Οκτωβρίου 2020 ο Μίκης Θεοδωράκης έστειλε προσωπική επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του Κομουνιστικού Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα. Σε αυτή ανέφερε ότι πέρασε τα ωραιότερα χρόνια της ζωής του κάτω από τη σημαία του ΚΚΕ. «Τώρα στο τέλος της ζωής μου, την ώρα των απολογισμών, σβήνουν απ’ το μυαλό μου οι λεπτομέρειες και μένουν τα “Μεγάλα Μεγέθη”.

Έτσι βλέπω ότι τα πιο κρίσιμα, τα δυνατά και τα ώριμα χρόνια μου τα πέρασα κάτω από τη σημαία του ΚΚΕ. Για το λόγο αυτό θέλω να αφήσω αυτόν τον κόσμο σαν κομουνιστής. Να γίνει σεβαστή όχι μονάχα η ιδεολογία μου αλλά και οι αγώνες μου για την ενότητα των Ελλήνων. Καθώς επίσης βέβαια και όλα αυτά που ήδη έχω ρυθμίσει, σε συνεννόηση με την γραμματέα μου Ρένα Παρμενίδου και τον φίλο και Πρόεδρο του Παγκρητίου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργο Αγοραστάκη», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Παρακολουθήστε LIVE: