ΑρχικήΕπικαιρότηταΜικρή Χασίγια: Εν αναμονή της απόφασης για την τύχη της- Ζει με...

Μικρή Χασίγια: Εν αναμονή της απόφασης για την τύχη της- Ζει με αφόρητους πόνους

Με επιστολή της στον Άρειο Πάγο η ΜΚΟ Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, κάνει γνωστό ότι προτίθεται να δηλώσει Παράσταση Πολιτικής όταν η δικογραφία της Χασίγια λάβει αριθμό.

Το μικρό τιγράκι φαίνεται να μην μπορεί να τα καταφέρει να κρατηθεί στη ζωή καθώς τα 33 κατάγματα σε όλο της το κορμάκι της προκαλούν με κάθε ανάσα αφόρητους πόνους.

Για την κατάσταση της υγείας της Χασίγια, της νεαρής λευκής τίγρης που βρέθηκε παράλυτη έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, μίλησε στον ΣΚΑΙ, ο Ζαν Ζακ Λεσουέρ, ιδρυτής του Πάρκου, ο οποίος τόνισε ότι το τιγράκι έχει σοβαρά προβλήματα υγείας, ωστόσο δεν έχει πάθει ανακοπή.

«Ποτέ δεν υπήρξε ανακοπή, δεν ξέρω πού το διαβάσατε αλλά ανακοπή δεν υπήρξε ποτέ», επανέλαβε. «Το τιγράκι έχει σοβαρά προβλήματα αλλά δεν έπαθε ποτέ ανακοπή», ξεκαθάρισε.

 

Οι δηλώσεις του ιδρυτή του Αττικού Πάρκου

 

 

Η ΜΚΟ «Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι» έκανε ανάρτηση χτες ανάρτηση στο Facebook και ενημέρωσε ότι έγινε βιοψία με δείγματα από τα οστά της τίγρης, ενώ καλεί την Πολιτεία να λάβει κατάλληλα μέτρα, ώστε να μην επαναληφθεί κάτι αντίστοιχο.

«Σήμερα αύριο θα ανακοινωθεί η απόφαση για τη μικρή τίγρη. Ο κύκλος των εξετάσεων έκλεισε με τελευταία τη βιοψία της οποίας το αποτέλεσμα έχει βγει.

Η 12μελής επιστημονική επιτροπή έστειλε ήδη το πόρισμά της στο ΥΠΕΝ με ομόφωνη άποψη για το τι πρέπει να γίνει με γνώμονα τα επιστημονικά ευρήματα και το καλό του ζώου», αναφέρει η ΜΚΟ.

Στη συνέχεια προσθέτει: «Οι φιλόζωοι πολίτες πάντα θα πρέπει να λειτουργούν με γνώμονα το τι είναι το ωφέλιμο για ένα ζώο, λαμβάνοντας υπόψη τους την επιστήμη και όχι το δικό τους συναίσθημα.

Αυτή η τραγική ιστορία δε πρέπει να μείνει μόνο στα συναισθήματα του πόνου ψυχής και της θλίψης αλλά να οδηγήσει τη Πολιτεία και τις Αρχές στη πάταξη του παράνομου εμπορίου άγριας και ήμερης ζωής που εδώ και χρόνια γίνεται στη χώρα μας, κάτω από τη μύτη των αδιάφορων ελεγκτικών αρχών».


 Η κ. Νατάσα Μπομπολάκη, Πρόεδρος της ΠΦΠΟ (Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία), σε ανάρτησή της έγραψε:

Όλοι μας είμαστε σοκαρισμένοι και βαθύτατα λυπημένοι. Επικοινωνήσαμε τώρα με τον Νίκο Μπόκαρη,  στέλεχος της Διεύθυνσης Δασών στον οποίο έχει ανατεθεί από μεριάς ΥΠΕΝ ο χειρισμός της υπόθεσης της Χασίγια. Έχουν ήδη ενημερωθεί με το πόρισμα των 12 κτηνιάτρων οι αρμόδιοι υπουργοί ΥΠΕΝ, ΥΠΕΣ και ΥΠΑΑΤ ,όπως και η αρμόδια Αντεισαγγελέας του ΑΠ.
Μέλημα όλων αυτή τη δύσκολη στιγμή είναι να μην υποφέρει άλλο η Χασίγια. Χαρακτηριστικά ο κ. Μπόκαρης μας είπε: “Με 33 κατάγματα σε όλο της το κορμάκι, κάθε ανάσα της είναι ένας αφόρητος πόνος”.
Η λύτρωση της Χασίγια από το μαρτύριό της πρέπει να γίνει “χθες”. Εγωκεντρικές και ανεύθυνες απόψεις δεν χωρούν σε ένα πραγματικό φιλόζωο. Η πρόταση του κ.Μπόκαρη θα είναι να αφαιρεθεί στη συνέχεια από το τμήμα της Κτηνιατρικής Σχολής Θεσσαλίας, η λάμα η το καρφί που υπάρχει στο πόδι της, μήπως μπορέσουν να εξάγουν συμπεράσματα για το ποιοι είναι πίσω από αυτή τη τραγική ιστορία της Χασίγια.
Συμφώνησε επίσης ο αρμόδιος του ΥΠΕΝ ότι η παρακαταθήκη που μας αφήνει η μικρή τίγρης, είναι να βρεθούν οι εγκληματίες και να παταχθεί το παράνομο εμπόριο άγριας κ ήμερης ζωής στη χώρα μας.
Εκεί πρέπει να εστιάσουμε πλέον οι πάντες χάριν αυτής της ψυχής, που υπέφερε τα πάνδεινα από τους αδίστακτους έμπορους.
Πληροφορούμαστε, ότι γίνεται πολύ κουβέντα στο διαδίκτυο για το αν υπέστη ή όχι ανακοπή/ες το νεαρό ζώο. Ναι υπέστη, όπως και ο κ. Μποκόαρης μόλις μας επιβεβαίωσε αλλά και ο γιατρός μας στη 12μελή.
Αλλά τι σημασία έχει αλήθεια αν υπέστη ή όχι;
Θλιβόμαστε πραγματικά για το επίπεδο που διεξάγεται αυτή η συζήτηση στο διαδίκτυο .
Άλλου θα έπρεπε όλοι μας να εστιάσουμε τον προβληματισμό μας.
Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ