ΑρχικήΕπικαιρότηταΣε πολύ κακή κατάσταση το λευκό τιγράκι- Κρίνεται άμεσα η τύχη του-...

Σε πολύ κακή κατάσταση το λευκό τιγράκι- Κρίνεται άμεσα η τύχη του- Τι δείχνουν οι εξετάσεις

Δεν πάνε καλά τα πράγματα στην υπόθεση της μικρής λευκής τίγρης που κάποιοι ασυνείδητοι αγόρασαν από την “μαύρη” αγορά και, εν τέλει, την παράτησαν έξω από το Αττικό πάρκο.

«Εξαιρετικά απελπιστική» χαρακτήρισε την κατάσταση της Χασίγια, της μικρής τίγρης που βρέθηκε παρατημένη έξω από το Αττικό Πάρκο, η κυρία Νατάσσα Μπομπολάκη, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, Νέμεσις, επικαλούμενη και τη γνωμοδότηση των 12 επιστημόνων για το ζώο.

«Πάνω από 20 επιστήμονες στους οποίους εστάλη το ιστορικό της Χασίγια έχουν αποφανθεί ότι δεν υπάρχει ούτε 1 στο τρισ. να ζήσει πάνω από ένα μήνα» λέει στο in η κυρία Μπομπολάκη και φέρνει ως παράδειγμα κέντρο περίθαλψης στην Αμερική που είπε: «αν φτάσει σε εμάς η τίγρης…»

Σημειώνεται ότι η κρισιμότητα της κατάστασης της Χασίγια, είχε επισημανθεί και στη συνεδρίαση της 12μελούς επιτροπής την περασμένη Τετάρτη. Στη συνεδρίαση σύμφωνα με την ενημέρωση από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, αποφασίστηκε η άμεση διενέργεια περαιτέρω διαγνωστικών εξετάσεων, οι οποίες θα συνέβαλαν καθοριστικά στην ασφαλέστερη τελική διάγνωση και πρόγνωση.

Για το λόγο αυτό, την Πέμπτη 30 Μαρτίου, το ζώο μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο εντός Αττικής, όπου λήφθηκαν δείγματα βιοψίας οστών. Το βιολογικό υλικό στάλθηκε για ιστοπαθολογικές εξετάσεις στο Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής, του τμήματος Κτηνιατρικής του πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Καρδίτσα.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ