ΑρχικήΕπικαιρότηταΜήνυση από τον Δήμο Αθηναίων για «καπέλο» στα δημοτικά τέλη από τη...

Μήνυση από τον Δήμο Αθηναίων για «καπέλο» στα δημοτικά τέλη από τη Volton

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προωθείται η δικογραφία, η οποία σχηματίστηκε ύστερα από μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε, κατά παντός υπευθύνου, ο Δήμος Αθηναίων, προκειμένου να διερευνηθούν δύο πρωτοφανείς υποθέσεις για υπέρογκες χρεώσεις δημοτικών τελών εις βάρος Αθηναίων δημοτών, από την ιδιωτική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας Volton.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Αθηναίων, επισημαίνοντας ότι η σχετική μήνυση κατατέθηκε στις 23 Φεβρουαρίου, ύστερα από απόφαση του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη.

Ο δήμος χαρακτηρίζει «σκανδαλώδη την ενέργεια της συγκεκριμένης εταιρείας», η οποία, όπως αναφέρει, «μέσω των συγκεκριμένων λογαριασμών εμφάνιζε αυξημένα δημοτικά τέλη -τα οποία δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα- ως χρεώσεις του Δήμου Αθηναίων προς τους δημότες του».

Η εν λόγω εταιρεία συμπεριέλαβε στους συγκεκριμένους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος (οι οποίοι βρίσκονται στη διάθεση του Δήμου Αθηναίων), χρεώσεις με υπερδιπλάσιο «καπέλο»:

1. Για Δημοτικά Τέλη Καθαριότητας και Φωτισμού (ΔΤ) χρέωση με συντελεστή 3,50 ευρώ/τ.μ. αντί του ισχύοντος 1,55 ευρώ/τ.μ.

2. Για Φόρο Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων (ΔΦ) χρέωση με συντελεστή 3,45 ευρώ/τ.μ. αντί του ισχύοντος 0,33 ευρώ/τ.μ.

Αυστηρή προειδοποίηση του Δημάρχου Αθηναίων

Με αφορμή τις δύο αυτές περιπτώσεις που έχουν εντοπιστεί, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, στέλνει αυστηρή προειδοποίηση σε εκείνους που προσπαθούν να εκμεταλλευθούν τη σημερινή κρίση προς όφελός τους.

«Ο Δήμος Αθηναίων από την πρώτη στιγμή που έλαβε τις καταγγελίες των δύο δημοτών του για υπέρογκες χρεώσεις δημοτικών τελών στους λογαριασμούς τους, κινήθηκε άμεσα και προέβη σε όλες τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι συγκεκριμένες υποθέσεις, οι οποίες πλήττουν όχι μόνο τους καταναλωτές, αλλά και τον ίδιο τον Δήμο.

Θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν, μέσα από τέτοιες σκανδαλώδεις ενέργειες, να εκμεταλλευθεί την κρίση σε βάρος των δημοτών μας, με στόχο την αισχροκέρδεια. Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να αποφευχθούν αντίστοιχα περιστατικά στο μέλλον».