ΑρχικήΕπικαιρότηταΜηταράκης για «νεκρή Μαρία»: Η Μπαϊντά πήγε στον Έβρο με powerbank -Τη...

Μηταράκης για «νεκρή Μαρία»: Η Μπαϊντά πήγε στον Έβρο με powerbank -Τη γνώρισα στις 16 Αυγούστου

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης γνώριζε την Μαϊντά! Την αποκάλυψη πως γνώρισε την μετανάστρια από τη Συρία, Μπαϊντά, από το επεισόδιο των 38 στον Έβρο, όταν αυτοί βρέθηκαν στην Ελλάδα, έκανε ο ίδιος ο μιλώντας στον Γ. Αυτιά.

 

Στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Καλημέρα» σχολίασε το ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΤΟ ΘΕΜΑ» σύμφωνα με το οποίο στην κατάθεσή τις στις ελληνικές αρχές τον Σεπτέμβριο του 2019 η Μπαϊντά προχώρησε σε ανακρίβειες σχετικά με το τι συνέβη στην νησίδα, ενώ η ίδια δεν ανέφερε τον υποτιθέμενο θάνατο της 5χρονης Μαρίας παρά μόνο μετά επίμονες ερωτήσεις. Ο κ. Μηταράκης δε σημείωσε πως σύμφωνα με τις πληροφορίες η 28χρονη Σύρια η οποία εντοπίζεται πλέον στην Γερμανία δεν ήταν από την αρχή στο επεισόδιο με τους μετανάστες στον Έβρο αλλά εμφανίστηκε την τελευταία στιγμή.

«Βρέθηκε εκεί με το κινητό της, με powerbank», είπε ο κ. Μηταράκης. Όπως δε αποκάλυψε, ο ίδιος την γνώρισε στις 16 Αυγούστου όταν βρέθηκε στον Έβρο για να συναντήσει την ομάδα σημειώνοντας πως «είναι μία γυναίκα με αυτοπεποίθηση, όχι αυτό που θα περίμενε να δει κανείς από έναν οικονομικό μετανάστη».

Ο κ. Μηταράκης στάθηκε στον υποτιθέμενο θάνατο της «μικρής Μαρίας», σημειώνοντας πως όχι μόνο δεν είχε αναφερθεί στην λίστα που έστειλαν οι ΜΚΟ στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αλλά και σε όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο που εμφανίζεται η εν λόγω οικογένεια, δεν φαίνεται πουθενά πέμπτο παιδί.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μηταράκης αναφέρθηκε και στην εμπλοκή δύο ελληνικών ΜΚΟ στην υπόθεση. «Αυτές οι δυο ΜΚΟ έχουν άμεση σχέση με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Περιμένω μια εξήγηση. Αν δεν είχαμε εμείς νηφαλιότητα, θα είχε συμβεί θερμό επεισόδιο. Δόθηκε η οδηγία στην Μπαϊντά να στηθεί το σκηνικό με ένα παιδί, το εμφάνισαν ως δήθεν νεκρό, η συγκεκριμένη μιλούσε με δυο Μέσα, ένα από τη Γερμανία και ένα από τη Μεγάλη Βρετανία. Αν οι δυο ΜΚΟ έχουν σύνδεση με λαθροδιακινητή δεν το ξέρουμε. Έχω καταθέσει μήνυση, υπάρχει ανοικτή δικογραφία κα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ζητήσει ούτε συγγνώμη».