Μόρια: Ελεύθεροι οι 7 με τα κράνη και τα ρόπαλα – Βαριές κατηγορίες

8 mins read

Πέντε Έλληνες, ένας Αλβανός και ένας Βούλγαρος ηλικίας μεταξύ 17 και 24 ετών συνελήφθησαν το βράδυ της Πέμπτης στην Μόρια της Λέσβου με την εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης σήμερα να τους απαγγέλλει βαριές κατηγορίες.

Η τακτική δικάσιμος ορίστηκε για τις 14 Ιανουαρίου 2021. Εις βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση αντιρατσιστικού νόμου. 

Oι κατηγορούμενοι φέρεται ότι φορώντας κράνη και κρατώντας στειλιάρια με καλυμμένο το πρόσωπό τους πραγματοποιούσαν «ελέγχους» σε σπίτια του χωριού. Εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ του Αστυνομικού Τμήματος Μυτιλήνης, στην είσοδο του χωριού της Μόριας, ενώ από την έρευνα στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε αυτοσχέδια ξύλινα ρόπαλα, μεταλλική ράβδος και κουκούλα full face.

Όπως φαίνεται στόχος των συλληφθέντων ήταν η από κοινού διάπραξη εκνόμων ενεργειών, κυρίως σε βάρος αλλοδαπών μεταναστών. Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ακόμα και αναζητούνται δύο ανήλικα άτομα (ημεδαπός και αλλοδαπός), εις βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα ίδια αδικήματα. Τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα