ΑρχικήΕπικαιρότηταΜόσιαλος: «Γιατί επέλεξα να κάνω το εμβόλιο της AstraZeneca»

Μόσιαλος: «Γιατί επέλεξα να κάνω το εμβόλιο της AstraZeneca»

O καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, αναφέρθηκε στο εμβόλιο της AstraZeneca, απαντώντας και στο ερώτημα γιατί επλέξε το συγκεκριμένο και ο ίδιος για τον εμβολιασμό του.
«Στο εμβολιαστικό κέντρο που πήγα, είχαν το εμβόλιο της Pfizer και το εμβόλιο της AstraZeneca. Μπορούσες να στηθείς σε ποια ώρα θα στηθείς στην ουσία, δηλαδή υπήρχαν 8 πάγκοι στο εμβολιαστικό κέντρο που πήγα. Ήταν 3 πάγκοι που έκαναν το εμβόλιο της AstraZeneca και άλλοι 5 που έκαναν το εμβόλιο της Pfizer. Εγώ επέλεξα της AstraZeneca για δύο σημαντικούς λόγους. Πρώτον, θεωρώ ότι είναι ένα πολύ καλό εμβόλιο, επομένως δεν είχα δίλημμα εκείνη την στιγμή το που θα πάω. Προτίμησα το εμβόλιο της AstraZeneca, γιατί δεν υπάρχουν πολλά δημόσια πρόσωπα που να έχουν κάνει το συγκεκριμένο εμβόλιο, για να στείλω κι ένα μήνυμα στους συμπατριώτες μας να μην έχουν αμφιβολίες, γιατί ακούστηκαν διάφορα ότι ΄’ίσως είναι υποδεέστερο εμβόλιο’’» τόνισε, διευκρινίζοντας ότι «δεν είναι υποδεέστερο εμβόλιο».
Ακόμη,  ο κ. Μόσιαλος σημείωσε «έχουμε και τα δεδομένα πλέον της Σκωτίας, τα οποία μας δείχνουν ότι και μια δόση του εμβολίου μας δίνει επαρκή προστασία. Με βάση τα σκωτσέζικα δεδομένα, το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό».
Αναφερόμενος στις μεταλλάξεις, ο καθηγητής του LSE σημείωσε ότι «το εμβόλιο της AstraZeneca είναι αποτελεσματικό στην βρετανική μετάλλαξη» και συμπλήρωσε «δεν ξέρουμε ακόμα αν λειτουργεί στη μετάλλαξη της Ν. Αφρικής. Αυτή την στιγμή η Ν. Αφρική έχει χορηγήσει το εμβόλιο σε 100.000 υγειονομικούς και θα έχουμε τα αποτελέσματα πάρα πολύ σύντομα».