ΑρχικήΕπικαιρότηταΜπέος: «15 με 20 μέρες για να αποκατασταθεί η υδροδότηση»- Κατακερματισμένο &...

Μπέος: «15 με 20 μέρες για να αποκατασταθεί η υδροδότηση»- Κατακερματισμένο & το οδικό δίκτυο

Από αύριο, σε ποσοστό 80%, θα έχουν νερό ύδρευσης, με χαμηλή πίεση, ο Βόλος και η Νέα Ιωνία και σε 15 με 20 μέρες πιστεύει ότι η υδροδότηση θα φτάσει στο 100%, δήλωσε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος.

Αυτό τόνισε ο Δήμαρχος Βόλου, μετά τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο του Βόλου.

Ο δήμαρχος συνέστησε στους πολίτες να κάνουν υπομονή λέγοντας ότι οι υπηρεσίες δουλεύουν και η υδροδότηση θα αποκατασταθεί. Τόνισε ότι ήταν επιτακτική ανάγκη η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Βόλο και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι τα έργα αποκατάστασης Θα προχωρήσουν γρήγορα χάρη και στη στήριξη της κυβέρνησης.

Τεράστια προβλήματα στο οδικό δίκτυο της περιοχής

Κατακερματισμένο και κατεστραμμένο σε διάφορα τμήματα άφησε το οδικό δίκτυο στο Πήλιο ο κυκλώνας Daniel, αποκόπτοντας τη συγκοινωνία, την ηλεκτροδότηση, και την υδροδότηση σε πάρα πολλά χωριά της περιοχής.

Η Μακρινίτσα είναι ένα από αυτά που δεν διαθέτει πλέον ούτε νερό, ούτε ρεύμα, ούτε και οδική πρόσβαση καθώς στα δύο χιλιόμετρα που τη χωρίζουν από την Πορταριά οι καταρράκτες του Μεγάλου Ρέματος αφάνισαν ένα μεγάλο κομμάτι του οδοστρώματος, μαζί και την πλαγιά που το υποστήριζε.

“Δεν υπάρχει καμία επικοινωνία στη Μακρυνίτσα, από τη Δευτέρα… καθόλου ρεύμα. Η ΕΜΑΚ έκανε χθες τον απεγκλωβισμό ενός ηλικιωμένου ζευγαριού ” λέει ο κάτοικος της Πορταριάς, Φίλιππος Καραϊσκος.

Η Πορταριά δεν έχει πρόσβαση από την κεντρική διασταύρωση στην περιφερειακή οδό του Βόλου, καθώς τμήμα του δρόμου έχει κοπεί. Η μεθεπόμενη διασταύρωση από την ‘Αλλη Μεριά ωστόσο οδηγεί στο χωριό. Από εκεί και ψηλότερα ο δρόμος φτάνει στα Χάνια, αλλά μετά το χωριό και προς τη Ζαγορά διακόπτεται η συγκοινωνία. Ο δρόμος έχει σπάσει σε τουλάχιστον πέντε σημεία, όπου έχει υποχωρήσει μέρος του οδοστρώματος, αλλά σε τέτοιο βαθμό, που είναι επικίνδυνη η διέλευση. Σε κάποια άλλα σημεία η κατάρρευση του δρόμου είναι σχεδόν συνολική.

Η άσφαλτος έχει σκεπαστεί στα σημεία αυτά με κορμούς, λάσπη και χώμα, το οποίο σκαπτικά μηχανήματα της περιφέρειας Θεσσαλίας προσπαθούν να απομακρύνουν για να αρχίσουν επισκευές.

Εντελώς αποκλεισμένη από κάθε κατεύθυνση είναι η Ζαγορά και τα κοντινά χωριά , αφού το οδικό δίκτυο έχει “σπάσει” σε διάφορα σημεία.

HELLENIC TRAIN

Λόγω διακοπής της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας μεταξύ Λειανοκλαδίου- Λάρισας-Λιτοχώρου και των προβλημάτων που προκλήθηκαν στο δίκτυο εξαιτίας των πλημμυρών, αύριο Σάββατο 9/9/2023 και μεθαύριο Κυριακή 10/9/2023 επέρχονται οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τροποποιήσεις δρομολογίων.

Ειδικότερα, στις γραμμές:

ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Οι αμαξοστοιχίες Intercity 50,52,60,54 και 56 θα υποκατασταθούν με λεωφορεία.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΑΘΗΝΑ: Οι αμαξοστοιχίες Intercity 51,53,61,55 και 57 θα υποκατασταθούν με λεωφορεία.

ΑΘΗΝΑ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ-ΑΘΗΝΑ: οι αμαξοστοιχίες 882 και 887 καταργούνται.

ΛΑΡΙΣΑ-ΒΟΛΟΣ-ΛΑΡΙΣΑ: Τα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν με λεωφορεία.

ΛΑΡΙΣΑ-ΠΑΛΑΙΟΦΑΡΣΑΛΟΣ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ-ΛΑΡΙΣΑ: Καταργούνται όλα τα δρομολόγια και δεν υποκαθίστανται με λεωφορεία (λόγω απαγόρευσης οδικής κυκλοφορίας)

ΛΑΡΙΣΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΛΑΡΙΣΑ: Μερική κατάργηση σε όλα τα δρομολόγια μεταξύ Λάρισας-Λιτοχώρου (υποκατάσταση με λεωφορείο από Λάρισα ως Λιτόχωρο χωρίς ενδιάμεσες στάσεις).